Redo att göra Sverige tryggare

Sverige behöver en ny regering som erbjuder människor frihet att forma sitt liv och förverkliga drömmar, och som också tar tillbaka tryggheten i vårt land.

Människor i Sverige tvingas betala bland världens högsta skatter, men den som är sjuk får inte vård i tid och många äldre nekas plats på boende.

Det innebär ett enormt välfärdssvek.

Det duger inte heller att parallellsamhällen av utanförskap breder ut sig, att en stelbent arbetsmarknad håller enskilda människor och företag tillbaka eller att så få brott klaras upp.

Kristdemokraterna vill att Sverige ska bli friare och tryggare. Som jurist vet jag att det krävs fler poliser och en straffrättsreform för hårdare straff. Det behövs tuffare krav på integration och ett företagsklimat i världsklass för att bryta segregationen. Men det krävs också politiska företrädare som förstår att ett tryggt samhälle bäst byggs underifrån av starka familjer, med goda värderingar och människor med hopp om en bättre framtid.

Sverige behöver därför en skola med bättre ordning och mer respekt, så att kunskapen får stå i fokus och lärarna kan förmedla den kunskap som krävs för att våra barn ska få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Kristdemokraterna arbetar för en skola där ingen hålls tillbaka, och ingen lämnas efter.

Därför ska du rösta på Kristdemokraterna, och kryssa mig i valet den 11 september!

Christian Carlsson (KD)

1. FLER JOBB OCH MER INTEGRATION

Bryt segregationen genom fler jobb och krav på integration. Fler barn behöver få se sina föräldrar gå till jobbet.

Vi behöver minska risken och kostnaden att anställa så att fler får chansen till ett jobb, men också en skattepolitik och ett utbildningssystem som gör att små företag växer sig starka här, istället för att flytta utomlands. Sverige ska ha ett företagsklimat i världsklass.

Integrationspolitiken kan däremot inte stanna vid jobb eller språkkunskaper, utan måste syfta till att den som invandrar till Sverige anpassar sig till vårt samhälle på ett sätt som gör att han eller hon identifierar sig som svensk, tar till sig våra västerländska värderingar och känner ansvar för vårt samhälle. Sverige behöver en ansvarsfull migrationspolitik som skapar förutsättningar att bryta segregationen.

2. ORDNING OCH TRYGGHET I SKOLAN

Ordning i skolan, respekt och tidigare stöd gör att fler barn lyckas. Trygghet i skolan ger trygghet på stan.

Sverige behöver en skola med bättre ordning och respekt, så att kunskapen får stå i fokus och lärarna kan förmedla den kunskap som krävs för att våra barn ska få möjlighet att förverkliga sina drömmar. 

Tidiga kunskapskontroller behöver leda till tidiga stödinsatser, exempelvis i form av utökad undervisningstid och särskilda undervisningsgrupper och vi behöver förstärka elevhälsan i hela landet.

3. FLER POLISER, HÅRDARE STRAFF

Fler poliser, mer resurser till rättsväsendet och skärpta straff, så att brotten kan bekämpas och fler får se rättvisa skipas i våra domstolar.

Den som väljer att begå brott, istället för att behandla sina medmänniskor med respekt, ska dömas till straff som ger brottsoffret upprättelse och rättvisa. Skärp minimistraffen för vålds- och sexualbrott, avskaffa ungdomsrabatten och de omoraliska billighetsskälen samt slopa dagens mängdrabatt för seriebrottslingar. ”Ta tre betala för två” hör hemma på rean, inte i våra domstolar. Bovarna ska sitta inne, så att du kan vara ute.

Klicka på ”Fortsätt läsa” nedan, för fler av mina viktigaste frågor inför valet 2022.

4. STATLIGT ANSVAR FÖR SJUKVÅRDEN

Vi är redo att fixa fler vårdplatser, kapa vårdköerna och låta staten ta över ansvaret för sjukvården, så att den som är sjuk får vård i tid.

Vårdköerna har tredubblats under Magdalena Anderssons tid i regeringen och svensk sjukvård klarar inte av att erbjuda en jämlik vård för alla människor i hela landet. Det duger inte att statsministern talar om ”corona-köer”. Vårdköerna var rekordlånga redan innan pandemin. Sverige har minst antal vårdplatser per invånare i hela EU.

5. VÄRDIG OMSORG, HÖJDA PENSIONER

Sveriges äldre ska behandlas med respekt. Vi vill bygga fler äldreboende, införa en äldreboendegaranti där varje person över 85 år har en lagstadgad rätt att få en plats på ett anpassat boende när och om de så vill, och vi vill stärka äldres ekonomi.

Kristdemokraterna vill sänka skatten för alla pensionärer, och även för äldre som vill fortsätta jobba samtidigt som vi vill höja taket i bostadstillägget.

6. SVERIGE ÄR VÄRT ATT FÖRSVARA

Sverige är värt att försvara och ska alltid ha ett starkt försvar. Värnplikt och Nato är helt rätt. Det är en plikt att försvara vårt land och svenskt medlemskap i Nato krävs för att försvara vårt land, men nu är hög tid att betala försvarsnotan.

Alltför länge har Socialdemokraterna både hållit nere försvarsanslagen och förvägrat svenska folket försvarsgarantierna som krävs för att försvara vårt land. Det har varit direkt oansvarigt, och ett stort svek.

 ”KD behövs för att bilda borgerlig regering, och för att Sverige ska vara tryggt.”

Rösta på Christian Carlsson (KD) till riksdagen.

1 tanke på “Redo att göra Sverige tryggare

  1. Pingback: Valfilm: Redo att göra Sverige tryggare | Christian Carlsson (kd)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s