Företagsbesök hos Arta plast på Tyresö

Keso, Créme fraiche, Arboga Leverpastej, Eriks Bearnaise, GB Bigpack och Annas Pepparkakor.

Nej, det är inte inköpslistan inför helgen som jag av misstag råkat posta här, utan några av alla de välkända produkter vars förpackningar har skapats här på företaget Arta plast, på Tyresö.

CEO Helge Steg, och COO Alexandra Fromme tog emot på sitt innovativa företag som specialiserat sig på formsprutning inom medicinsk teknik och just förpackningar.

Arta plast är ett exempel på hur små och medelstora företag kan bidra till innovation, klimatsmarta lösningar och till att stärka svensk export. Vi behöver fler sådana företag i Sverige. Från politikens sida behöver vi arbeta för att Sverige ska ha ett företagsklimat i världsklass.

Vi behöver utbildningsreformer för att arbetsmarknaden på ett bättre sätt ska klara av kompetensförsörjningen, vi behöver underlätta för mindre företag att få del av medel för innovation och vi behöver vara duktiga på att främja deras export.

Avslutningsvis var det kul att få höra hur Arta plast framgångsrikt har rekryterat personal som inte ens kan svenska, för att lära upp dem i språket från grunden. De kräver språkkunskaper snabbt, inom ett halvår, men när man klarar språket, och lärt sig svenska, erbjuds man som motprestation en tillsvidareanställning.

Vi Kristdemokraterna är övertygade om att vi behöver både ställa tuffare krav på integration och skapa fler möjligheter till jobb, för att vi i Sverige ska klara att bryta segregationen.

Arta plast gör både och, och de lyckas framgångsrikt.

Stort tack Helge och Alexandra för besöket, och tack till Jessica Drugge, på Svenskt Näringsliv för möjligheten till dagens företagsbesök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s