Vi försvarar det fria skolvalet

Det är sorgligt att se hur Socialdemokraterna nu skyller skolans alla problem på friskolorna och det fria skolvalet för att dölja sina egna misslyckanden.

Visst finns det saker att förbättra på friskoleområdet, både när gäller granskning av kvalitet och skolvalet, men det viktigaste glöms i debatten.

Det är tack vare det fria skolvalet och landets friskolor vi som föräldrar idag har möjlighet att välja skola för våra barn.

Vi är inte längre maktlösa i välfärdsstaten.

Vänsteralternativet till detta är inte bara att elever som väljer en friskola ska få lägre skolpeng, dvs. att man försöker rycka undan mattan för friskolorna genom att rycka undan en del av skolpengen.

Socialdemokraterna och vänstern föreslår också att makten över skolvalet ska tas tillbaka och flyttas tillbaka till byråkraterna i de kommunala korridorerna. Genom kvotering eller skollotterier ska byråkraterna försöka styra vilken skola dina barn ska få gå i utifrån barnens bakgrund, och vad ni som föräldrar tjänar.

Ett sådant Sverige vill inte vi kristdemokrater ha, men om socialdemokraterna vinner valet i höst, blir konsekvensen att valfriheten minskar och att lärare och elever, kommer att få se sina skolor stänga.

Christian Carlsson (KD), riksdagsledamot

Skolpolitisk talesperson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s