Tal vid KDU:s valkickoff 2018

39629887_1813960251972511_1254792755863879680_o.jpg

När vi går ut genom den dörren. Då ska allting avgöras!

I fyra långa år har vi väntat.

På ett borgerligt maktövertagande, och revansch från valnederlaget 2014.

Allt vi har gjort för KDU och Kristdemokrater sedan dess, har syftat till att vinna den avgörande strid som väntar de kommande tre veckorna.

Det är ganska häftigt…. är det inte det!

Fyra år med Stefan Löfven och en fullkomligt inkompetent socialdemokratisk regering, där miljömuppar och kommunister har fått styra Sveriges öde – det kan snart vara över, och det vore på tiden!

Vanliga människor i Sverige betalar bland världens högsta skatter, men den som är sjuk får inte vård i tid äldre behandlas inte med respekt. Vårdköerna har fördubblats och tusentals äldre nekas plats på äldreboende. Socialdemokraterna står för välfärdssveket i svensk politik.

Samtidigt upplever alltfler människor att Sverige har blivit otryggt. Det råder akut poliskris, det allvarliga utanförskapet och brottsligheten breder ut sig.

Situationen förbättras inte av att Sverige står inför gigantiska integrationsproblem, men socialdemokraterna, de förmår varken att reformera arbetsmarknaden så att fler får chansen till ett jobb eller att ställa de krav på integration och anpassning som krävs för att fler ska bli en del av det svenska samhället.

Just därför behöver Sverige en borgerlig regering efter valet den 9 september,

Innan David Cameron blev premiärminister i Storbritannien så hade jag förmånen att få besöka Conservative Party Conference. Jag kommer ihåg hur jag fick med mig två ölunderlägg från den där resan. Ni känner ju till den brittiska pubkulturen och jag minns

På den ena stod det Save our Pub’s and Clubs, men på den andra stod det på ena sidan:

Warning! Labour policy, seriously harm your bank balance

Och

Some things are worth fighting for…

Och det stämmer… Vissa saker är värda att kämpa för!

Ett borgerligt Sverige är en sådan sak.

För att vinna så ska vi peka på visionen om vilket Sverige vi vill ha, vi ska föra fram våra vassa förslag koppla ihop dem med värderingarna bakom och vi ska se till att vara riktigt duktiga företrädare för Kristdemokraterna och KDU.

Vi måste också vilja, kunna och våga.

Att vi kan, det råder det ingen tvekan om. Vi har redan fått valvinden att börja vända.

Att vi vågar – stå upp för vår politik och dela ut en rak höger, även när andra inte håller med. Det är vårt signum.

Och att vi vill vinna – det är inte något snack om saken!

Jag vill vinna, jag vet att ni vill vinna –  och vi har allt att kämpa för!

Det här valet beskrivs som ett ödesval för Kristdemokraterna – som vinna eller försvinna. Så är det! Vi har vind i seglen och alla anledning att vara optimistiska, men vi måste kämpa hela vägen in i kaklet.

Men det är inte med rädsla att förlora som jag går in i den avgörande striden i den här valrörelsen – istället är det en stark vilja att vinna.

Jag har nämligen fullständigt klart för mig varför jag kämpar tillsammans mer er för Kristdemokraterna, och för vilka jag kämpar i den här valrörelsen.

Vi kämpar för den som är sjuk ska få vård i tid och alla människor i landet ska ha tillgång till en jämlik vård av god kvalitet. Jag gör det därför att om min mamma eller pappa skulle bli sjuk, då ska det inte spela någon roll att de bor i Värmland – men i socialdemokraternas Sverige så spelar det roll.

Vi kämpar för att de byggt upp vårt land, förtjänar att bemötas med respekt men också en värdig äldreomsorg och rättvis beskattning. Jag kämpar för att min mormor Birgitta ska kunna få plats på äldreboende den dag hon känner att hon inte längre klarar av att bo kvar i det hus min morfar en gång byggde åt de båda.

Vi kämpar också för frihet och makt till familjen. Jag kämpar för mig och Charlotte. Om vi skulle få barn i framtiden, då vill jag att vi ska kunna bestämma hur föräldraledigheten ska fördelas för att säkerställa att vårt barn får spendera tillräckligt med tid med oss för att få en trygg start i livet.

Jag vill att vi ska kunna välja att ha våra barn hos en dagmamma istället för på förskola – hos en dagmamma som tycker att det är viktigare att barnen får kärlek omtanke och lär sig att genuscertifiera leksaker och kvotera tiden som barnen får leka med dockor respektive bilar…

Och jag vill också att vi ska kunna välja skola till våra barn, en skola ordning och kunskap i fokus som gör att de får verktygen att skaffa sig ett bra liv.

Framförallt så vill jag att alla barn i Sverige ska få möjlighet att växa upp i ett tryggt Sverige – utan utanförskapsområden, etniska och kulturelle motsättningar.

Ett samhälle där ett företagsklimat i världsklass gör att den svenska konkurrenskraften är stark och att förutsättningarna för jobb och företagande är goda…

Och där tuffa krav på integration och anpassning gör att Sverige präglas av en stark samhällsgemenskap och fortfarande håller ihop.

Framförallt så vill jag att mina barn ska få växa upp i ett lika tryggt Sverige som jag själva fick göra hemma i Värmland – där man kan röra sig fritt i sitt bostadsområde utan rädsla för att utsättas för brott – och där människor litar på varandra.

Alldeles för många människor i Sverige känner idag rädsla för att utsättas för brott, och alldeles för ofta är rädslan befogad:

Therese Molander skrev en status på facebook så sent som igår:

”Niklas Eliasson har släppts efter 7 avtjänade år, av 12. Sveriges värsta serievåldtäktsman genom tiderna.

Jag minns att jag gråtande lyckades slå en man i ansiktet en sen natt på väg hem från jobbet och hann springa in i trapphuset innan han kom ikapp mig. En stund senare våldtogs en kvinna av Eliasson på samma gata.

Polisen uppmanade kvinnor att inte gå ut på kvällarna. Kommunen satte in särskilda trygghetsvakter som följde ensamma kvinnor hem. Mina killkompisar lät oss inte gå själva utan turades om att göra oss sällskap.”

”…tack vare straffrabatten släpptes han efter lite drygt halva tiden och går fri på våra gator. Unga kvinnor i Örebro varnar varandra för vilka områden han har setts i och beväpnar sig med överfallslarm och pepparspray. För att någon som borde sitta i fängelse har släppts tidigare.

Hon avslutar med att hon kommer att rösta KD, och kryssa mig till riksdagen:

”för kunna att veta att åtminstone en politiker kommer arbeta riktigt hårt för att brottslingar ska sitta kvar i fängelse hela sitt straff. Och för att straffen ska bli hårdare.”

Jag kan försäkra er om en sak, och det är att jag i den här valrörelse också för att få förvalta kvinnor som Therese förtroende i Sveriges riksdag.

Det finns så många människor där ute att kämpa för! Det finns så många skäl att kämpa för Kristdemokraterna i årets valrörelse, och

Oavsett vilket skäl som du anser är starkast så vill jag att du ikväll påminner dig själv om varför du en gång tog klivet in i KDU, varför du kämpar och för vilka du tar strid. Den påminnelsen kommer att vara en styrka när ni nu gör er redo för strid och förbereder er inför den kamp som kommer att avgöra om vi får ett borgerligt Sverige.

När jag var nyvald förbundsordförande så fick jag frågan på en talarkväll med KD Stockholm om vad jag önskade att folk skulle komma ihåg från min tid som förbundsordförande.

Jag svarade då att jag vill att våra medlemmar ska komma ihåg, att Christian var den förbundsordförande som ledde KDU vid tiden för det stora framgångsvalet.

De kommande tre veckorna har ni nu möjlighet att hjälpa mig att se till att den önskan går i uppfyllelse.

Tillsammans har vi en unik möjlighet. Vi som sitter här inne har chansen att se till att Kristdemokraterna, för första gången på 20 år ökar i ett riksdagsval!

Vi har chansen att bryta förbannelsen.

Fattar ni känslan att om tre veckor i dag, få vara med om att vända tjugo år av nedgång till en historisk kristdemokratisk framgång.

Vi kan göra det. Tillsammans med Ebba, Lars och Sara och med alla fantastiska medlemmar i KDU Sverige råder det ingen tvekan om att vi kan göra det – och därför ska vi också göra det.

SSU:s valfilmer om begravningar för Kristdemokraterna, ser jag fram emot att få trycka ner i halsen på Philip Botström på valnatten.

Det ska bli så förbannat skönt att än en gång bevisa våra politiska motståndare fel.

Vi ska överträffa alla förväntningar och vinna valet, därför att Sverige behöver en borgerlig regering.

Mina vänner, det har äntligen blivit dags att sparka ut statsminister Stefan Löfven och socialdemokraterna från Rosenbad!

Full fart framåt! Nu vinner vi valet!

***

Christian Carlsson, förbundsordförande KDU

Marholmen 2018-08-19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s