KDU: Varken feminist eller islamist

varken-feminist-eller-islamist

Idag presenteras KDU:s senaste kampanjer ”Välkommen till Sverige?” och ”Varken feminist eller islamist!”. Här berättar jag mer om jämställdhetskampanjen ”Varken feminist eller islamist”. 
 
Jämställdheten i Sverige är hotad. Den hotas från vänsterfeminister som genom kvotering är beredda att frångå principen om lika möjlighet oavsett kön. Detta i syfte att uppnå en slags falsk statistisk jämställdhet.
 
Vi i KDU menar att verklig jämställdhet istället handlar om respekt och lika möjligheter. Det borde därför också vara en självklarhet att kompetens och inte kön ska avgöra vem som får en utbildningsplats, ett jobb eller ett styrelseuppdrag. Kvotering är diskriminering och vi tänker därför fortsätta att stå upp mot vänsterfeminismen för att försvara verklig jämställdhet.
 
Feministerna utgör dock inte det enda hotet mot jämställdheten. Jämställdheten hotas också av islamism och hederskultur i våra förorter samt av personer som utsätter kvinnor för sexuella övergrepp. Dessa hot måste bekämpas med full kraft.
 
Överallt i världen där islamister ges inflytande ser vi hur friheten begränsas för kvinnor. I Egypten förespråkade islamistiska ”Muslimska brödraskapet” kraftfulla hinder mot kvinnors frihet att resa och att arbeta utan sin mans tillstånd. Våldtäkt legaliserades inom äktenskapet och de ville också förhindra kvinnor att få gifta sig med en icke-muslim. Inofficiellt sanktionerades kvinnlig könsstympning.
 
Vårt besked är tydligt. I Sverige är det enskilda människor själva som fattar beslut om man vill bära slöja eller vem man vill gifta sig med. Det ska dessutom kunna ske utan rädsla för omgivningens reaktioner. Den som kommer till Sverige eller som vill forma sin framtid här behöver anpassa sig efter detta. Sverige ska fortsätta vila på de goda traditionella värderingar som historiskt har gjort vårt land starkt. Det handlar om västerländska värderingar och värden som religionsfrihet, demokrati och jämställdhet.
 
Vi kommer aldrig att kompromissa om detta och vi viker oss aldrig för islamismen.
Christian Carlsson
Förbundsordförande för KDU
 
Kampanjen i korthet:
1. Jämställdhet handlar om lika möjligheter – inte lika utfall
2. Lika lön för lika arbete – en självklarhet
3. Både män och kvinnor och deras livsval ska respekteras.
4. Sverige ska fortsatt vila på västerländska värderingar
5. Bekämpa hedersvåld och hederskultur
6. Bättre brottsofferstöd
7. Hårdare straff för vålds- och sexualbrott
8. Utvisa utländska sexualbrottslingar
9. KDU säger nej till kvotering av utbildning, styrelser etc.
10. Valfrihet för familjen – föräldrar, inte politiker ska bestämma barnomsorg och fördelning av föräldraförsäkringen

7 tankar på “KDU: Varken feminist eller islamist

  • Hej! KDU är emot både kvotering och positiv särbehandling. Man ska ha samma chans att att söka ett arbete eller en utbildningsplats oavsett kön. /Christian

 1. Tack för att ni belyser den orättvisa politiken från vänsterfeminister. Varför hörs aldrig krav på kvotering inom förskolan (barn skulle behöva fler manliga förebilder) eller en hen-klass inom idrott? Förmodligen för att där har man inget att vinna.

 2. Att du är feminist behöver inte innebära att du tycker att kvotering är den bästa lösningen på de problem som finns i dagens samhälle. Att du är feminist betyder att du ser att kvinnor i dag inte har lika stora möjligheter, rättigheter eller skyldigheter som män har, men tycker att de borde ha det, exempelvis kanske du tycker att kvinnor och män borde ha samma lön för samma arbete. Feminist handlar om jämställdhet, det är sorgligt att ni är emot det. https://anonymfeminism.wordpress.com/

  • Hej! Det stämmer att feminism inte behöver handla om kvotering, men ändå har vi en feministisk regering, ett feministiskt vänsterparti och feministiskt initiativ som förespråkar just detta. Vi menar att dessa feminister är ett hot mot jämställdheten, ex. eftersom kvotering innebär diskriminering. Det innebär att vissa människor inte längre kommer att kunna söka vissa jobb enbart på grund av kön. För oss i KDU handlar jämställdhet om alla människors lika värde, likhet inför lagen, respekt och lika möjligheter oavsett kön. Det går alldeles utmärkt att förespråka detta, utan att bekänna sig till feminismen som ideologi eller den feministiska idétraditionen. /Christian

 3. Kan lägga till att i hela världen gällande lagar gäller inte längre Sveriges del. Vi har fått en sexköpslag som är alldeles galen i och med den diskriminerar enbart män för ett i samförstånd överenskommen och utförd samlag. Denna mentalitet vill Vänsterfeminister göra gällande för svenska män även utomlands där det är helt okey för alla andra.
  I rimlighetens namn borde man inte gå in på privata individens helt klara överenskomna handlande och speciellt med sådan sätt att enbart mannen bestraffas.
  Här brukar feminister använda sina argument som i sexköpslagen att kvinnan är alltid utsatt för förtryck av männen och varje heterogena samlag ger uttryck för den tesen.
  Alltid argumenten för ”människohandel ,trafficking, mm” som faller under lagförda brott används även i vanlig sexköpssammanhang.
  Bedrövligaste är dock att så fort det uppdagas ett sexköp är att F! utger sig vara ”brottsutredare” i allmänhetens tjänst och kunna valsa sitt i massmediala bevisföring för normal lagbrott (människohandel mm) i syfte att förstärka deras rådande uppfattning om sexköpslagen riktighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s