Försämrad syskonförtur i Stockholm

IMG_9091Syskonförtur ger större trygghet för barnen och underlättar i familjers vardag, men rödgrönrosa i Stockholm bedriver varken ansvarsfull eller familjevänlig politik.

Nästa läsår försämrar den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad reglerna för syskonförtur. Förändringarna som föreslås innebär bland annat en minskning av syskonförturen till att gälla till och med att det äldre syskonet går i årskurs 3. I dagsläget gäller den till att det äldre syskonet går i årskurs 5.

Syskonförturen är viktig därför att det kan innebära en större trygghet för barn att få gå på samma skola som sina syskon, samtidigt som det underlättar i familjers vardag då man slipper skjutsa och hämta barnen vid flera olika skolor. Försämringarna av syskonförturen kommer att få stora konsekvenser i människors vardag och det är därför anmärkningsvärt att beslutet inte föregåtts av en noggrann analys. Den rödgrönrosa majoriteten genomför förändringarna utan att veta hur många barn som berörs och vilka följder det kommer att få. Det är varken att föra en ansvarsfull eller familjevänlig politik.

Christian Carlsson (kd), Gruppledare i Utbildningsnämnden i Stockholms stad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s