Vice ordförande för KDU – Sveriges blåaste förbund 

Hugo Fievet, Sara Skyttedal och Christian Carlsson (KDU)

 I helgen har jag omvalts till förste vice ordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU). Jag vill passa på att tacka medlemmarna och valberedningen så mycket för förtroendet att väljas till vice ordförande för Sveriges bästa och blåaste ungdomsförbund. Det känns fint att få fortsatt förtroende.

Verksamhetsår 2014 var ett händelserikt år. KDU bedrev som bekant hela två valrörelser, och vi var banne mig redo för en tredje, när statsminister Löfvén plötsligt ångrade sig och ställde in extravalet. Det var surt att han gjorde det. Surt för Sverige och surt för oss, därför att vår revansch och det borgerliga återtåget nu ser ut att dröja till 2018. Jag vill hur som helst tacka alla medlemmar för fantastiska insatser i  de valrörelser som faktiskt blev av under förra verksamhetåret. Tillsammans gjorde vi skillnad för Kristdemokraterna, och ett särskilt stort tack vill jag naturligtvis rikta till Sara.

Det är tufft att vara förbundsordförande i en valrörelse, men Saras hårda arbete och politiska mod under det senaste året har fått många av oss medlemmar, att extra stolt sträcka på ryggen – över att vi är KDU:are och över att vi får ha Sara som vår ordförande. Det är fint att få jobba med Sara Skyttedal och jag ser fram emot att få fortsätta att göra det tillsammans med resten av förbundsledningen under det kommande verksamhetsåret.

KDU – en organisation som tar tillvara på potentialen

Efter valet i höstas fick jag i uppdrag att leda KDU:s organisationsutredredning. Vår uppgift har varit att komma med förslag som kan optimera organisationen inför 2018 och vi har presenterat dem i en slutrapport som medlemmarna kunnat ta del av. Det har varit fantastiskt roligt att få leda det arbetet. Det har varit roligt därför att det finns en fantastisk potential i det här förbundet. Jag ser en fantastisk potential i våra medlemmar. Det finns massor av politiska talanger som kommer att kunna gå långt och bidra till att göra vårt land bättre, om de bara fortsätter att ge av sin tid och arbetar hårt för KDU och kristdemokratin.


Det kommande året vill jag tillsammans med resten av förbundsledningen genomföra flera av organisationsutredningens förslag för att försöka skapa en organisation som ännu bättre ska kunna ta till vara på den potential som finns hos KDU:s medlemmar. Jag vill att den potentialen ska förverkligas. Men för att vi ska nå dit har givetvis också varje medlem ett ansvar. Det är medlemmarna som vet vad de och det egna distriktet behöver för att stå bättre rustade inför nästa val och vilka framtidsnamn som finns bland medlemmarna i varje distrikt. Till KDU:s medlemmar är min uppmaning att prata med varandra om att satsa på KDU, uppmuntra varandra och beröm varandra när någon har gjort något bra. Jag vill att ni delar med er ännu mer av er kunskap och hjälper varandra till framgång  så når vi tillsammans längre. Redan nu börjar vårt viktiga arbete att rusta oss starka inför valet 2018 – och det är viktigt eftersom KDU spelar en allt viktigare roll i svensk politik.


Sverige behöver mer av borgerlig högerpolitik


Jag minns Almedalen 2002, då centerpartiledaren Maud Olofsson och folkpartiledaren Lars Leijonborg inför valet samma år lanserade sig som borgerlig vänster – alltså i kontrast till Kristdemokraternas Alf Svensson och Moderaternas partiledare Bo Lundgren.

Samma år gick jag med i KDU Wermland. I KDU Wermland hade vi en vision om att KDU skulle överta rollen från MUF som det självklara alternativet för borgerliga ungdomar. Idag har KDU kommit att bli det självklara alternativet för borgerliga ungdomar till höger i svensk politikmedan MUF tävlar tillsammans med CUF och LUF om platserna i det trånga hörn av borgerligheten som skulle kunna beskrivas som borgerlig vänsterVisst är det kanske en något orättvis bild av MUF  de kallar sig ju egentligen inte borgerliga längre, men min poäng är hur som helst att KDU:s position som det självklara borgerliga alternativet till höger idag är given.  Finns det fortfarande någon enda konservativ MUF:are eller LUF:are som gillar våra värderingar, men som ännu inte tagit steget att komma över till KDU – så har jag ett tydligt budskap till dem. Det är dags att komma hem nudet är dags att komma in i värmen – ni är välkomna till KDU. Kom med oss redan från början när vi rustavår organisation stark inför valet 2018.


Sverige behöver nämligen mer av borgerlig högerpolitik – för familjens frihet, en rättspolitik med rättvisa i fokus och ett starkare försvar. Vi behöver politiker som tar integrations- och migrationsutmaningarna på allvar, som presenterar realistiska förslag på lösningar och vars mål inte är att ställa olika samhällsgrupper mot varandra – utan tvärtom arbetar för samhällsgemenskap och alltid står upp för alla människors lika värdeDet behövs en röst som försvarar den fria företagsamheten, valfriheten i välfärden och som aktivt bedriver en utbildnings- och arbetsmarknadspolitik som faktiskt kan stärka Sveriges konkurrenskraft i förhållande till omvärlden. Det behövs också en positiv kraft som kan verka för ett värderingsskifte i vårt land, ett värderingsskifte som gör att fler inte enbart känner ansvar för sig själva utan också för sina medmänniskor, ett värderingsskifte som kan pressa tillbaka den psykiska ohälsan bland unga och som leder till ett varmare Sverige fullt av solidaritet och gemenskap – fritt från socialism.  


Med bättre organisation, Busch Thor som partiledare och borgerlig högerpolitik ska vi köra över den rödgröna regeringen i valet 2018 – och vårt arbete börjar nu. Det arbetet ser jag fram emot och därför vill jag än en gång tacka så mycket för förtroendet. Jag vill också tacka deltagarna vid helgens riksmöte för era fina insatser i talarstolen. Extra stolt är jag över Eric Wideen, Adam Frisk, Nike Örbrink, Karl Brunnberg, Axel Göthberg, Maria Gunnevik, Calle Reutercrona,  Niklas Arvidsson, Anton Roos, Felix Arnstedt, Nils Jakobsson, Destiny Näslund, Wiking Johansson, Ludvig Ericsson och alla andra nya som talade för första gången på KDU:s riksmöte. 


Vi ses på KDU-aktiviteter snart igen!


Christian Carlsson, vice ordförande för KDU Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s