Plädering till partistyrelsen

Eftersom jag här på Kristdemokraternas extra riksting dessvärre inte hinner plädera för några av de personer som jag vill se i partistyrelse så publicerar jag istället min plädering här.

Som vice ordförande för KDU känner jag Sara Skyttedal. Sara är kommunikativ, ideologiskstrategisk och modig. Samtidigt har hennes uppdrag i KDU och YEPP gett ett värdefullt kontaktnät i Sverige och internationellt.

Sara är nu en av partiets mest populära företrädare och med henne som ordförande för KDU fördubblades andelen förstagångsväljare som röstade på KD i riksdagsvalet 2014. Det var första gången sedan 1998 som andelen förstagångsväljare som röstade på KD ökade. 

Någon annan som varit viktig för KDU:s utveckling på senare år är Aron Modig. KDU:s organisation stärktes under Arons tid som ordförande och många och långa resor till landets olika distrikt är fortfarande ett av Arons signumAron är ambitiös, professionell och påläst – och han har inte enbart hög arbetsmoral utan också högarbetskapacitet. Om Fredrik Reinfeldt är en stridshingst, är Aron Modig en arbetshäst, och sådana behövs i PS.

En av mina politiska förebilder, är Peter KullgrenPeter var en av de som en gång fick mig att engagera mig för KD var han ordförande för KDU Carlstad – idag är han framgångsrikt kommunalråd och ordförande för Kommun och landstingspolitiska rådet.

En röst på Peter är en röst för stabilitet, erfarenhet och balans och jag hoppas att han får fortsätta spela en viktig roll i partistyrelsenPeter har ett sätt som gör honom omtyckt och han förstår sig på verklighetens folk och de problem som oroar i människors vardag.

Avslutningsvis vill jag också ge mitt stöd till vår gruppledare i StockholmErik Slottner, och till vår försvarspolitiska talesperson Mikael OscarssonDet är två personer vars olika perspektivpolitiska profil och kompetens kommer att behövas i den fortsatta förnyelsen av Kristdemokraterna.

Rösta därför på Sara Skyttedal, Aron Modig, Peter Kullgren, Erik Slottner och Mikael Oscarsson till partistyrelsen!  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s