Ebba Busch Thor – det självklara valet!

Ebba_Busch_Thor_2Ebba Busch Thors förmåga att kommunicera, entusiasmera och att leverera i förhandlingar gör att hon ständigt vinner nya väljare till Kristdemokraterna. Ebba är rätt person att leda partiet till framgång, hon är det självklara valet som ny partiledare för Kristdemokraterna.

Kristdemokraterna har backat i varje val till riksdagen sedan 1998. Det senaste valresultatet på 4,6 % var en stor besvikelse och fungerade som ännu en varningsklocka. För att vända den negativa trenden måste vi nu presentera relevanta svar på de verkligt stora samhällsutmaningarna. Vi måste tala mer om sådant som människor bryr sig om. Våra förslag behöver utformas så att andra tvingas förhålla sig till oss och så att vår politik betraktas som den bästa av våra potentiella väljare. Förnyelsen av partiet måste fortsätta, men det räcker inte.

Kristdemokraterna behöver också ett nytt ledarskap som med trovärdighet kan personifiera förnyelsen och gör oss mer intressanta. Vi behöver vara en offensiv kristdemokrati, som vet att ta för sig i debatten, som inte räds konflikt och som klarar att förmedla bilden av Kristdemokraterna som ett modernt och framtidsinriktat parti till höger i svensk politik. Så läggs grunden till valframgång 2018.

Ebba Busch Thor är för mig det självklara valet som ny partiledare för Kristdemokraterna. Hon har under flera år varit en ledande företrädare och den klarast lysande stjärnan på den kristdemokratiska himlen. Ebba som partiledare skulle med sitt stora hjärta för partiet ge den glädje, energi och framtidstro som medlemmarna så väl behöver. Samtidigt visar opinionsundersökningar att hon som partiledare skulle göra Kristdemokraterna till ett mer intressant alternativ för väljarna.

Ebba Busch Thor är särskilt omtalad för sin mediala förmåga och synlighet. Hon är en färgstark debattör med utstrålning och förmåga att leverera raka, tydliga och vassa svar. Det i kombination med att hon har en tydlig vision och drivkraft som hon alltid står upp för gör henne intressant. Tydligheten går hem i media, men också i stugorna. Ebba har ett sätt som gör att fler människor lyssnar och förstår.

Ebba Busch Thors förmåga att locka väljare har visats i och med den statistiskt säkerställda opinionsmätningen från Demoskop, men den är också bevisad genom tidigare valresultat. Här är Ebba överlägsen. Förra året vände Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson 15 år av kristdemokratisk nedgång i nationella val till framgång i valet till Europaparlamentet. Ebba fick då 11 167 kryss trots att populäre Adaktusson toppade listan. I kommunvalet i Uppsala där Ebba Busch Thor under flera år axlat tungt ansvar som kommunalråd fick hon hela 2 477 personröster.

Ebba Busch Thors förmåga att kommunicera, entusiasmera och att leverera i förhandlingar gör att hon ständigt vinner nya väljare till Kristdemokraterna. Busch Thor är en erkänt duktig och påläst politiker, men det imponerar ändå att hon år 2010-2014 fått igenom 100 % av sina vallöften i Alliansen. Sammantaget framträder en oslagbar kombination av egenskaper för en partiledare. Ebba Busch Thor är rätt person att leda partiet till framgång. Förbundsstyrelsen och samtliga distriktsordföranden i KDU står därför eniga i vår uppmaning till Kristdemokraternas medlemmar – rösta på Ebba Busch Thor som ny partiledare!

Christian Carlsson, vice ordförande för KDU Sverige

Kommentera artikeln i Västervikstidning: ”KDU väljer Ebba Busch Thor”

Läs Sara Skyttedal på DN-debatt: ”Bara Busch Thor kan vända KD:s negativa trend”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s