Valfriheten för familjen – ett minne blott

CC

”Folkpartiets och de rödgrönas familjepolitik är en politik som inte syftar till att underlätta människors vardag utan till att styra över den” skriver Christian Carlsson (kd), ersättare i Utbildningsnämnden i Stockholm.

Med den rödgröna majoriteten i Stockholm stadshus blir valfriheten i familjepolitiken ett minne blott. Vårdnadsbidragets avskaffande innebär att många föräldrar inte längre kommer att ha möjlighet att sköta barnomsorgen i det egna hemmet under de första åren – det blir mindre tid med barnen och mindre tid för familjen. Som om detta inte vore nog tänker Folkpartiet göra gemensam sak med socialisterna i riksdagen och avskaffa vårdnadsbidraget i hela landet.

De rödgröna och Folkpartiet har under lång tid förnekat föräldrar möjligheten att vara hemma längre med barnen. De hävdar att vårdnadsbidraget är en kvinnofälla – som om inte kvinnor vore förmögna att se ekonomiska konsekvenser av sina handlingar, som om tid med barnen vore något skadligt och som om allt vi människor värdesätter skulle kunna reduceras till kronor och ören på ett lönekonto. Det är strunt. Folkpartiets Jan Björklund har dessutom på ett ovanligt osmakligt sätt använt lågutbildade invandrarkvinnor som slagträ i debatten för att begränsa valfriheten för svenska barnfamiljer.

Man hade kunnat hoppas att ett liberalt parti som säger sig värna friheten skulle stå för en frihetlig familjepolitik, men både folkpartiets och de rödgrönas familjepolitik är en politik som inte syftar till att underlätta människors vardag utan till att styra över den. Det är en politik som försvårar i människors vardag.

Vi kristdemokrater är övertygade om att valfrihet i barnomsorgen är positivt och skapar förutsättningar för starkare familjer. Barn är olika och familjer har olika behov. Det behövs mer kraftfulla valfrihetsreformer på familjepolitikens område, men vårdnadsbidraget har inneburit ökad valfrihet och det har gett barn mer tid med sina föräldrar. Stockholm ska fortsatt genomsyras av valfrihet och vi kommer med kraft att bekämpa en politik som förvägrar familjen egenmakt och mer tid med barnen – oavsett om socialister eller liberaler som står som avsändare. KD är garanten för valfrihet och egenmakt i familjepolitiken.

Christian Carlsson (kd), Ersättare Utbildningsnämnden i Stockholms stad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s