Extraval 2015 – en möjlighet till borgerlig revansch

CC

Efter två månader av politiskt flip-floppande, brutna vallöften, tillväxtfientlig politik, otydlighet och statsministerbloopers från regeringens sida ges svenska folket i och med extravalet möjlighet att sätta stopp för regeringen Stefan Löfven.

Det faktum att Stefan Löfvén (s) nu i desperation och frustration meddelat att han tänker utlysa extra val innebär fantastiska möjligheter. Efter två månader av politiskt flip-floppande, brutna vallöften, tillväxtfientlig politik, otydlighet och statsministerbloopers från regeringens sida ges svenska folket nu ännu en möjlighet att sätta stopp för regeringen Stefan Löfven.

Sverige har möjlighet att byta ut den rödgröna regeringen och kan åter få en borgerlig regering. Det här är en fantastisk möjlighet som vi ska se till att ta.

Ett första steg för att få människor att förstå att det här är en fantastisk möjlighet är att påminna om de rödgrönas politik. Här kommer därför ett axplock och åtminstone några tänkbara rödgröna valparoller:

  • Höjda inkomstskatter – det ska löna sig mindre att arbeta
  • Höjda arbetsgivaravgifter – det ska bli dyrare att anställa
  • Sluta mäta sysselsättningsgraden – utanförskapet ska döljas
  • Slopat vårdnadsbidrag och mer kvotering – mindre tid med barnen
  • Nej till vårdval – bort med valfriheten i välfärden
  • Avskaffa gåvoavdraget– välgörenhet hotar välfärdsstaten
  • Leve Palestina och krossa Bromma flygplats

Alliansen

Den rödgröna ”tvåmånaders-regeringen” ställs nu mot Alliansen som regerade Sverige i 8 år. Trots den värsta finanskrisen sedan depressionen på 1930-talet ökade sysselsättningen i Sverige med över 300 000 nya jobb, vi har låg skuldsättning och ordning och reda i ekonomin. Vi har klarat finanskrisen bättre än i stort sett alla andra länder och Alliansen har en jobbpolitik för över 5 miljoner i arbete år 2020. Samtidigt har skatterna sänkts så att människor fått större marginaler och mer pengar i plånboken.

Alliansen har en politik som skapar förutsättningar för små och medelstora företag att växa sig starka och skapa fler jobb. Vi har en politik som stärker Sveriges konkurrenskraft och som kan bidra till att lyfta skolresultaten. Vi har en politik för att bekämpa ungas psykiska ohälsa. Vi vill behålla RUT, gåvoavdraget, valfriheten i välfärden, Bromma flygplats och vi vill bygga Förbifarten. Vi vill se hårdare straff för vålds- och sexualbrott, och minskad straffrabatt för den som ska dömas för många brott. Vi vill se kraftfulla åtgärder för att sätta stopp för jihadister som reser utomlands för att strida för Islamiska staten eller för andra terrororganisationer och vi har en politik för ett starkare försvar.

Alliansen håller dessutom vad vi lovar.

Kristdemokraterna

Extravalet ger också en fantastisk möjlighet för Kristdemokraterna. Det är en chans att öka stödet för partier och stärka vår ställning i svensk politik. Det är tid för kristdemokratisk revansch och segertåg. Det finns kraxande olyckskorpar som hoppas att vi ska misslyckas i det här valet. Stefan Löfvén visade exempelvis på sin presskonferens att han är en av de som hoppas att Kristdemokraterna ska åka ur riksdagen. Vi ska dock grusa statsministerns förhoppningar. Stefan Löfvens uttalanden ska vi använda som tändvätska för att arbeta ännu hårdare för att vinna nya kristdemokratiska segrar och välta den rödgröna regeringen över bord.

Det finns andra som tror att väljarna nu kommer att söka sig till de stora partierna med mycket pengar. Det är dock inte pengar som först och främst vinner val – det är politik, engagemang och vilja. Det handlar om vilka som bäst lyckas mobilisera medlemmar och sympatisörer att arbeta hårt för valseger och framförallt om vem som har en politik som bäst tar sig an verkliga samhällsutmaningar. Kristdemokraterna får nu chansen att möta väljarna med ett ännu vassare, bättre och mer relevant budskap och det ska vi göra så att partiet står så väl rustat som möjligt när vi möter väljarna.

För att lyckas måste vi nu förbereda oss väl – vi måste få alla medlemmar att förstå att det är allvar. Det kommer bli en extremt tuff valrörelse, men när vi den 22 mars avsätter den rödgröna regeringen och bildar en Alliansregering kommer vårt slit och tuffa valrörelsearbete att vara så värt det. Vi ska se till att regeringen Löfven går till historien som tvåmånadersregeringen.

Jag ser fram emot den här valrörelsen. Det ska bli roligt och spännande och signalerna från våra medlemmar i KDU är att de känner detsamma.

Vi ska med glädje se till att skicka ut sosseregeringen från Rosenbad.

Christian Carlsson, vice ordförande KDU Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s