8 skäl att rösta på Alliansen

Alliansen

Det finns många skäl till varför du borde rösta på Alliansen den 14 september. 
Här kommer 8 skäl till varför jag tycker att du borde rösta på oss i Kristdemokraterna eller något annat parti i Alliansen.

1. Alliansen har regerat Sverige de senaste åren och trots den värsta finanskrisen sedan depressionen på 1930-talet har sysselsättningen i Sverige ökat med 300 000 nya jobb, vi har låg skuldsättning och ordning och reda i ekonomin. Vi har klarat finanskrisen bättre än i stort sett alla andra länder och Alliansen har en jobbpolitik för över 5 miljoner i arbete år 2020.

2. Skatterna har sänkts med Alliansen så att människor fått mer i plånboken och kunnat bygga upp ett eget sparande – samtidigt har resurserna till välfärden ökat. Vi har exempelvis världens bästa äldreomsorg enligt internationella bedömare. Alliansen kommer till skillnad från de rödgröna inte att försämra jobbskatteavdraget så att din privatekonomi försämras.

3. Vi vill skapa förutsättningar för små och medelstora företag att växa sig starka och att skapa fler jobb. Vi vill sänka företagens kostnader för sjuklöner genom ett nytt högkostnadsskydd som är särskilt förmånligt för de små och medelstora företagen. Vi tänker inte göra det dyrare att anställa ungdomar och vi tänker inte höja restaurangmomsen vilket de rödgröna vill. Det skulle leda till färre jobb.

4. Vi vill behålla RUT-avdraget för hushållsnära tjänster. Det har förenklat i många familjers och äldre människors vardag, gjort att tidigare svarta branscher blivit vita och det har inte minst inneburit att många unga och invandrare som tidigare haft svårt att få ett arbete nu har fått ett jobb att gå till.

5. Vi tänker till skillnad från de rödgröna inte minska din och familjens frihet genom att tvångskvotera föräldraledigheten, att avskaffa det fria skolvalet eller att förbjuda friskolor och fristående vårdföretag. Du ska fortsatt ha makten över din vardag – vi vill inte att du ska vara maktlös i välfärdsstaten.

6. Vi vill se hårdare straff för vålds- och sexualbrott, människohandel, koppleri utpressning, olaga hot, olaga tvång samt för återfallsförbrytare och för brott som begås inom ramen för organiserad, kriminell verksamhet. Vi vill också se minskad straffrabatt för den som ska dömas för många brott.

7. Vi vill se kraftfulla åtgärder för att sätta stopp för jihadister som reser utomlands för att strida för Islamiska staten eller för andra terrororganisationer. Det handlar om ytterligare kriminalisering mot förberedande av resor i syfte att delta i strid eller vapenträning utomlands för terroriststämplade organisationer och om att se över möjligheten att beslagta pass för att stoppa sådana planerade resor.

8. Starkare försvar och 5 miljarder i ökade försvarsanslag. Vi vill att förbandsverksamheten ska stärkas genom ökade resurser till övningar, personal och incidentberedskap. Vi vill investera i ett nytt luftvärnsystem, ett utökat antal ubåtar, ett sjömålsrobotsystem och fler Gripenplan. Vi vill öka den militära närvaron på och runt Gotland, bland annat genom utökad övningsverksamhet. I en tid då Ryssland för krig i Europa inser vi till skillnad från Vänsterpartiet och Miljöpartiet att Försvarsmakten behöver mer resurser. Feministiskt initiativ vill till och med banta försvarsbudgeten vilket är direkt oansvarigt. De rödgröna har tydligt visat att de själva utgör ett säkerhetspolitiskt hot.

Rösta på Alliansen den 14 september – och rösta gärna på mig och Kristdemokraterna!

Christian Carlsson

1 tanke på “8 skäl att rösta på Alliansen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s