Podcast: Blå hörnet – avsnitt 5

Nu har ett nytt avsnitt av KDU:s podcast Blå hörnet publicerats på KDU:s hemsida. Programledare är KDU Sveriges förbundsstyrelseledamot Emil Svensson och i detta avsnitt medverkar jag tillsammans med KDU Stockholms Linus Rehn.

Avsnitt fem behandlar betydelsen av Barack Obamas statsbesök i Sverige samt vilka frågor som vi hade lyft med USA:s president om vi hade varit i statsministerns situation. Programmet behandlar också nästa års val, SSU:s familjepolitik och de stundande valen i Norge och Tyskland.

Lyssna på KDU:s podcast: Blå hörnet – avsnitt 5

2 tankar på “Podcast: Blå hörnet – avsnitt 5

 1. Så har då KD med sina ryggdunkande alliansvänner presenterat sin insats för Sveriges pensionärer, minskad skatt till en kostnad av 2,5 miljard. Inget annat än ett desperat försök till valfläsk & ett försök att sälja ”kejsarens kläder”. Åtgärden har endast en svagt mildrande effekt på det växande skattegapet mellan den arbetande befolkningen och pensionärerna. Denna politik är en skam för KD,allianspartierna & Sverige – vilket annat land i världen har lagt en större skattetyngd på sina pensionärer än den arbetande befolkningen. Det är en politik som är präglad av ojämlikhet & bidrar till ökande klyftor i samhället. Skam på er & jag hoppas innerligt att ni åker ur riksdagen 2014.

  Hälsningar
  Ingvar Andersson
  Pensionär i Malmö

 2. Hej Ingvar,

  Vad roligt att du uppmärksammat att Kristdemokraterna drivit igenom sänkt skatt för pensionärer i regeringens senaste budgetförhandling. Det har varit en av KD:s tre viktigaste prioriteringar i höstens budgetförhandling och därför är det roligt att vi nått framgång med detta.

  Vi sänker nu skatten för pensionärer med 2,5 miljarder och det blir den femte skattesänkningen för pensionärer på sex år. Kristdemokraternas politik har lett till att utrymmet i pensionärernas plånböcker är större än vad det annars hade varit. Det är ingenting som vi känner skam inför. Vi är tvärtom stolta över att ha underlättat många äldres vardag och vi kommer fortsätta att arbeta för att sänka skatterna både för den som arbetar och för landets pensionärer.

  Du väljer att avsluta ditt meddelande med att önska olycka åt det parti som kämpat hårdast för sänkta skatter för landets pensionärer. Det står dig fritt men det vore olyckligt för landets pensionärer om förhoppningarna skulle infrias. Risken är stor att skattesänkningarna för landets pensionärer hade uteblivit utan Kristdemokraterna i regeringen.

  Ha det fint,

  med vänliga hälsningar,

  Christian Carlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s