Jag stödjer Sara Skyttedal som ny ordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet

Jag stödjer Sara Skyttedal som ny ordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU). Med Sara Skyttedal och mig i förbundets ledning så kommer KDU att fortsätta att vara ett socialt ansvarstagande och borgerligt ungdomsförbund till höger i svensk politik. Vi kommer att vara det med självförtroende och stolthet. Därför väljer jag att lansera min kandidatur som förste vice förbundsordförande för KDU. 

Om ordförandeskapet i KDU

Sveriges viktigaste ungdomsförbund ska välja ny ordförande. Det var i mellandagarna som vår nuvarande förbundsordförande Aron Modig meddelade att han inte avser att ställa upp för omval när Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU) håller riksmöte i maj.

Om Charlie Weimers ordförandeskap har kommits ihåg som en period av omfattande ideologisk utveckling, tydlig positionering och förbundets enande, så kommer Aron Modigs ordförandeskap att minnas som en tid då KDU utifrån denna plattform på allvar ökade sin synlighet i debatten. Aron Modigs hårda arbete med att öka förbundets synlighet har varit ovärderligt och hans insatser som debattör har flera gånger uppmärksammats och erkänts av utomstående aktörer. För detta arbete kan Aron känna stolthet och han förtjänar också ett stort tack från alla oss som har förmånen att vara engagerade i KDU – Sveriges bästa förbund. Personligen vill jag också passa på att tacka för gott samarbete tillsammans med Aron och Sara Skyttedal i KDU:s förbundspresidium. 

Ordförandevalet är viktigt och förtjänar därför några reflektioner. Vår nästa ordförande behöver vara en person som kan rusta KDU och entusiasmera våra medlemmar inför valet 2014. Personen måste också ha förmågan att leda vårt förbund genom valrörelsen. Vi behöver en person som är orädd i debatten mot våra meningsmotståndare, någon som vågar driva moderpartiet Kristdemokraterna i rätt riktning och som med stolthet står upp för KDU:s politik i alla lägen.   

Den person som hittills uttryckt sin önskan om att väljas till ny ordförande för KDU är Sara Skyttedal som lanserade sin kandidatur i förra veckan. Sara är en vän och kollega som jag känner stor respekt och starkt förtroende för. Jag känner Sara som en duktig och vass kommunikatör med ideologisk skärpa och tyngd. Hon älskar att föra fram KDU:s åsikter och tvekar inte en sekund att trycka dit socialister och liberaler som envisas med felaktiga och ansvarslösa resonemang. Hennes egenskaper gör att jag är fullständigt övertygad om att Sara som främsta företrädare för KDU skulle stärka bilden av vårt förbund och moderpartiet Kristdemokraterna inför valet 2014.

Politisk vision

Min egen politiska vision har alltid handlat om ett frihetligt Sverige som vilar på en fast värdegrund, där människor känner ett ansvar inte bara för sig själva utan också för sina medmänniskor. Det handlar om ett samhälle som byggs underifrån där varje enskild människa får möjlighet att utvecklas i gemenskap med andra för att förverkliga sin fulla potential och där det råder samhällsgemenskap.

I min vision har Sverige fått uppleva ett värderingsskifte.  Värden som frihet, ansvar, kärlek, omtanke och respekt har fått en mer framträdande roll. Det är ett samhälle där människovärdet framhålls och där vi i samhället lyckats pressa tillbaka ungas psykiska ohälsa, upplevd meningslöshet och den rotlöshet som förtvinar ett samhälle.

Det handlar om ett Sverige som skapar förutsättningar för starka familjer genom att erbjuda valfrihet och en skattepolitik som ger större välfärd i form av mer pengar kvar i plånboken när skatten är betald. Det handlar om ett samhälle där unga inte behöver vara rädda, där brottsbekämpning prioriteras och där rättvisan och brottsofferperspektiv får stå i centrum för rättspolitiken. Det handlar inte minst om att skapa ett möjligheternas land med en växande ekonomi, där små företag kan växa sig starka och där jobben blir fler.

I min vision präglas vårt land av insikten att samhället är större än staten och att politiken har sina gränser, men också av politiskt ansvarstagande när det kommer till viktiga och helt avgörande frågor som en ekonomi i balans och till att säkerställa rikets försvar – försvaret av vår frihet demokrati och människovärdet.   

Min politiska vision delar jag med många andra unga kristdemokrater i KDU. Jag vet att även Sara Skyttedal delar denna vision. Mot bakgrund av det har jag meddelat Sara Skyttedal att jag stödjer hennes kandidatur till ny förbundsordförande för KDU.

Kandiderar till vice ordförande

Jag är beredd att stötta Sara i arbetet om hon vinner medlemmarnas förtroende och väljs till ny förbundsordförande. Därför väljer jag härmed också att lansera min kandidatur som vice förbundsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet. 

Jag är tacksam över att ha fått möjlighet att ingå i KDU:s förbundsledning som andre vice förbundsordförande under senare år och jag är beredd att fortsätta att vara med och leda och ta ansvar framöver. Under mina dryga tio år av aktivt engagemang i Kristdemokraterna och KDU har jag samlat på mig organisatoriska och politiska kunskaper som jag hoppas och tror kan vara till hjälp när vi nu ska bygga KDU starkt inför valet 2014.  

Om jag får riksmötets förtroende och väljs till vice ordförande för KDU kommer jag tillsammans med Sara Skyttedal att göra allt för att stärka organisationen och att entusiasmera medlemmarna. Jag är övertygad om att vårt ledarskap kommer att präglas av glädje och framtidstro och att vi tillsammans kommer att kunna bygga KDU starkt och skapa goda förutsättningar för svensk kristdemokrati i framtiden.

Vi behöver ett KDU som tillsammans står starkt och enade i kampen mot våra politiska meningsmotståndare. Med Sara Skyttedal och mig i förbundets ledning så kommer KDU att fortsätta att vara ett socialt ansvarstagande och borgerligt ungdomsförbund till höger i svensk politik. Vi kommer att vara det med självförtroende och stolthet. Därför ber jag ödmjukt om medlemmarnas förtroende på KDU:s riksmöte i maj.

Christian Carlsson
Andre vice ordförande, KDU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s