KDU:s ordförande tilldelades medalj för förtjänstfulla insatser i debatten om försvar och säkerhet

KDU:s ordförande Aron Modig tilldelades under söndagen Newsmills medalj för förtjänstfulla insatser i debatten om försvar och säkerhet. Medaljen som delades ut för första gången tilldelades under Newsmills generalsmingel vid Folk och Försvars rikskonferens i Sälen i närvaro av bland andra överbefälhavare Sverker Göranson och erhölls med följande motivering: 

”Mottagaren har utmärkt sig bland sina motsvarigheter i de andra ungdomsförbunden genom att aktivt ha deltagit i och initierat debatter i ämnet under 2011. Han har genom debattartiklar och medverkan vid konferenser på ett utmärkt sätt förfäktat sitt perspektiv och sina uppfattningar, som inte sällan går på tvärs mot de andra ungdomsförbunden i Alliansen, inte minst i personalförsörjningsfrågan.”

 – Från KDU:s sida är vi oerhört stolta över att vår förbundsordförande tilldelats denna medalj. Försvarsfrågorna är viktiga för oss eftersom vi vet att ett starkt försvar av Sverige också innebär ett starkt försvar av friheten, demokratin och människovärdet. Vi kommer att fortsätta göra allt vad vi kan från politiskt håll för att stärka det svenska försvaret och för att stödja våra soldater, säger Christian Carlsson, andre vice ordförande för KDU som mottog priset å Aron Modigs vägnar.

– Att försvara rikets säkerhet gränser utgör statens absoluta kärnuppgift. Det handlar om att bevara medborgarnas trygghet men också om att försvara rättsstaten och de värden och värderingar som vi bygger vårt samhälle på; friheten, demokratin och det unika och okränkbara människovärdet. Att som politiker ha en ordentlig, trovärdig och principfast politik på dessa områden borde vara ett hygienkrav för att betraktas som en seriös och trovärdig sådan. Jag är förstås väldigt glad över att vi unga kristdemokrater anses ha såväl politiken som viljan och kraften att föra ut den. Jag är därför väldigt stolt över att tilldelas denna medalj, säger Aron Modig.

För mer information:

Aron Modig
Förbundsordförande
073 328 1736
 
Christian Carlsson
Andre vice ordförande
0768 937155
 
Kalle Bäck
Generalsekreterare
076 527 25 32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s