KDU stöder Mats Odell

 

Kristdemokraterna befinner sig i ett mycket svårt läge och vi har kunnat konstatera att stödet för Göran Hägglund som partiledare är splittrat och svagt i flera av landets lokalavdelningar. I och med att Mats Odell i söndags presenterade sin kandidatur för posten som ny partiledare för Kristdemokraterna har vi i ungdomsförbundet (KDU) haft att förhålla sig till frågan vem som bör och bäst kan leda vårt parti.

Vår inställning är att Kristdemokraternas roll i svensk politik är ovärderlig. Vi står för ett samhälle byggt på en fast etisk grund och betonar betydelsen av starka familjer och ett starkt civilsamhälle. Vi står upp för människans frihet och det personliga ansvar som var och en har för sitt liv och sina handlingar. Vi är övertygade om att Kristdemokraterna besitter stor potential i svensk politik. Efter fem raka val av minskat väljarstöd, ett kritiskt opinionsläge och sviktande stöd för partiledaren gör vi i KDU dock bedömningen att partiet behöver en nystart. Därför har vi nominerat Mats Odell till ny partiledare för Kristdemokraterna. Partiledarbyte är inte svaret på alla frågor som Kristdemokraterna behöver ställa, men vi tror ändå att det är en nödvändighet i det uppkomna läget.

Göran Hägglund är en trevlig företrädare utåt och han har gjort ett bra arbete som socialminister, men partiet behöver nu någon som kan ta ansvar för det politiska och organisatoriska ledarskapet. Vi behöver en partiledare som orkar vara konsekvent i den politiska kommunikationen, som kan presentera en vision och som har en förmåga att samla, engagera och elda på partiets medlemmar. KDU vill ha en partiledare som kan inspirera och engagera den unga generationens kristdemokrater. Vi vill ha en ledare som tar tillvara den resurs som KDU utgör. Vi vill ha en partiledare som visar öppenhet och som formar en organisation där alla i partiet kan få en roll att spela och där fler och fler inkluderas. Därför har vi nominerat Mats Odell.

Mats Odell besitter lång erfarenhet från såväl partiet som riksdag och regering. Med Mats Odell som partiledare kommer det möjligtvis att finnas andra partiledare som är yngre, men Mats Odell är tyngre. Han står på en fast ideologisk grund och har goda ledaregenskaper samt en förmåga att med självförtroende och stolthet presentera kristdemokratisk politik på ett rakt och tydligt sätt. Dessutom har han trovärdighet i såväl ekonomiska som sociala frågor. KDU:s förbundsstyrelse är övertygad om att Mats Odell är den person som har störst förutsättningar att vända partiets nedgång till framgång. Därför presenteras vårt stöd för Mats Odell som ny partiledare idag på SVD Brännpunkt: Vi ger vårt stöd till Mats Odell

KDU kommer också att nominera Ebba Busch till ny vice ordförande för Kristdemokraterna och Peter Kullgren till ny andre vice ordförande.

Christian Carlsson
andre vice ordförande för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s