KDU: Solidaritet med broderlandet

Norge har drabbats av fruktansvärda terrorhandlingar. Bomber har exploderat i centrala Oslo och ungdomar beskjutits vid norska arbetarpartiets sommarläger. Många människor har förlorat livet och andra har skadats. Norsk media har beskrivit händelserna som de mest dramatiska i landet sedan andra världskriget.

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) fördömer attackerna. Våra tankar går till de som förorsakats, deras anhöriga, till våra vänner i Krfu, det norska arbeiderpartiet och hela det norska folket.

– Vår solidaritet med Norge kunde inte vara större. Det är med stor bedrövelse som vi tagit emot rapporterna från grannlandet. Attentatet innebär en fruktansvärd attack mot Norge men också mot Sverige och hela den demokratiska världen, säger Christan Carlsson vice ordförande för KDU.

– Vi kommer aldrig att ge vika för ondskans krafter oavsett var terrorismen visar sig. Frihetens, demokratins och människovärdets försvarare måste fortsätta att stå enade i kampen mot terrorismen och det kommer vi att göra. Det viktigaste idag är dock att visa solidaritet med människorna i broderlandet, avslutar Christian Carlsson.

För mer information:

Christian Carlsson
Andre vice ordförande
0768 937155

Kalle Bäck
Generalsekreterare
076 527 25 32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s