Svensk bostadspolitik – på bättringsvägen

Sverige är landet i Norden där bygginvesteringarna i bostäder ökar allra mest. Det visas i den senaste konjunkturprognosen från Sveriges byggindustrier (BI).

Socialdemokraternas misslyckade subventionspolitik har under många år lett till att Sverige haft högst byggpriser i EU och att Sverige endast byggt hälften så många bostäder som övriga Norden. När nu konjunkturprognosen från Sveriges Byggindustrier visar att bostadsinvesteringarna i Norden ökar är Sverige glädjande nog det land där bostadsinvesteringarna ökar allra mest.

– Den positiva utvecklingen på bostadsmarknaden är resultatet av en ansvarsfull ekonomisk politik och utvecklingen har underlättats av en rad bostadspolitiska reformer signerade kristdemokratiska bostadsministrar, säger Christian Carlsson, bostadspolitisk talesman för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU).

– Ombyggnadsinvesteringar i bostäder är det som gör att Sverige för tillfället går bäst i Norden och dessa investeringar har förstärkts tack vare regeringens ROT-avdrag. Kristdemokraternas initiativ till ett nytt hyressättningssystem har dessutom medfört att vi har fått långsiktiga spelregler som kan leda till en bättre fungerande konkurrens på bostadsmarknaden. Det här är bra och visar att svensk bostadspolitik är på bättringsvägen. Den är dock långt ifrån frisk och förändringarna måste fortsätta.

– Det behöver bli mer attraktivt att äga och förvalta hyresfastigheter, skattesystemet måste i högre grad stimulera till andrahandsuthyrning och byggreglerna för studentbostäder måste ses över för att fler unga ska få chansen på bostadsmarknaden, avslutar Christian Carlsson.

Christian Carlsson
Bostadspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)

 

Simon Westberg
Förbundssekreterare för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)

1 tanke på “Svensk bostadspolitik – på bättringsvägen

  1. Pingback: Tweets that mention Svensk bostadspolitik – på bättringsvägen « Christian Carlsson (kd) -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s