Sveriges enda borgerliga idéparti

Om bara några minuter inleder Kristdemokraterna sitt partifullmäktige på Scandic Anglais i Stockholm. Den senaste tiden har präglats av en eftervalsdebatt och en kriskommission tillsatt av Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) har tidigare under veckan presenterat en rapport med flera konkreta åtgärder för att KD ska kunna vinna framgång i valet 2014.

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund kommer snart att hålla tal inför partifullmäktige och mot bakgrund av vad Göran Hägglund idag skriver på DN-debatt idag så ser jag fram emot talet med tillförsikt.

Nedan följer några utdrag från Göran Hägglunds debattartikel:

”För ett år sedan dristade jag mig till att påpeka att det finns en tyckarelit som talar över huvudet på verklighetens folk. Och jag ansåg att människor ska få vara i fred från elitens pekpinnar och få fatta sina vardagsbeslut själva. Politiken ska – om någonstans – göra halt vid människors köksbord.”

”Jag har velat att vi kristdemokrater ska vara politikens gränspoliser. Det är vår uppgift som idéparti och har varit kärnan i den förnyelse som pågått under det senaste året.”

”Jag är övertygad om att vi måste fördjupa vårt arbete med politikens gränser. Vi måste konkretisera vad det i praktiken innebär att företräda verklighetens folk.”

”Det finns inga områden som vi inte ska titta på med öppna och förutsättningslösa ögon. Jag är övertygad om att den själsstyrkan finns hos oss. Liksom att vår bästa tid är framför oss.”

”Mellan de två stora partierna i respektive block finns i dag egentligen ingen större ideologisk spänning, och det präglar förstås samhällsdebatten. Moderaternas förskjutning mot mitten har inneburit att politikens konfliktyta tenderar att reduceras till – den i för sig viktiga – frågan om jobb eller bidrag. Men politiken handlar om mycket mer.

Här har vi fröet till Kristdemokraternas revansch. Utvecklingen talar för Sveriges enda borgerliga idéparti. Ett parti för människovärde, förvaltarskap och personlig frihet.”

Läs hela debattartikeln: Idédebatten bär fröet till kristdemokratisk revansch

Se Göran Hägglunds tal på partifullmäktige i SVT Play

Läs mer Kristdemokraternas förnyelse:

Charlie Weimers: Kristdemokratisk eftervalsrannsakan
PJ Anders Linder: Fortsatt snällism blir KD:s fall
Dick Erixon: Kristdemokraterna måste se förbi fördomarna

2 tankar på “Sveriges enda borgerliga idéparti

  1. Kisdemokraterna gör inte på något sätt halt vid köksbordet hos verklighetens folk. I stället vill t o m Krisdemokraterna med in i sovrummen hos verklighetens folk, och Krisdemokraterna vill ha synpunkter på alla delar livet för verklighetens folk. Till sin hjälp använder Krisdemokraterna massövervakning av verklighetens folk.

  2. Vi är det enda partiet som erbjuder människor valfrihet även på familjepolitikens område i form av vårdnadsbidrag, barnomsorgspeng och nej till kvoterad föräldraförsäkring. Vad människor gör i sovrummet kunde vi inte bry oss mindre om och att KD skulle ägna oss åt av massövervakning av verklighetens folk stämmer inte. Däremot så finns det säkert områden där även vi kan förbättra politiken i frihetlig riktning och därför inleder vi nu en förnyelseprocess med utgångspunkt i politikens gränser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s