Heder åt soldaten Kenneth Wallin

Kistan draperades med den svenska flaggan under den ceremoni som genomfördes i en av hangarerna på Camp Marmal.
Foto: Wilhelm Guldbrand, Försvarsmakten.

Det har gått några dagar sedan Sverige nåddes av beskedet att en svensk soldat stupat i Afghanistan. Sergeant Kenneth Wallin avled i lördags efter att hans pansarterrängfordon sprängdes av en hemmagjord sprängladdning. Samtidigt skadades två av hans kamrater. Kenneth Wallin stupade i samband med sitt uppdrag att i Sveriges namn sprida frihet, säkerhet och demokrati till omvärlden. Hans insatser för Sverige och för det afghanska folket hedrar honom.

Idag transporterades stupade Kenneth Wallin till Sverige och möttes av en hedersceremoni vid Ärna flygplats. Vid ceremonin deltog försvarsminister Sten Tolgfors, överbefälhavare Sverker Göransson, representanter från Försvarsmaktens ledning och regementsledningen från Norrbottens regemente I19. Sergeant Wallin tilldelades postumt Försvarsmaktens hedersmedalj i guld med svärd.

”Vår stupade soldat har betalat det yttersta priset för sin insats för freden och andra människors säkerhet och trygghet. Det är en uppoffring vi aldrig får glömma.” – Överbefälhavare Sverker Göranson.

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) känner med Kenneth Wallins familj, anhöriga och med soldaterna på FS 19. Våra tankar går till dem. Vårt fulla stöd för våra svenska soldater hemma och utomlands ligger fast liksom vårt stöd för den svenska insatsen i Afghanistan. Sveriges insats i Afghanistan är viktig och den gör skillnad för det afghanska folket.    

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet arbetar för att våra svenska soldaters goda insatser ska uppmärksammas oftare. Därför har vi sedan tidigare tagit initiativ till www.stodvarasoldater.se. Gå gärna med i  facebookgruppen Stöd våra soldater och visa ditt stöd för våra svenska soldater!

Christian Carlsson
Försvarspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)    

Läs mer om den stupade svensken Kenneth Wallin:

Försvarsmakten: Svensk stupad i Afghanistan
Försvarsmakten: ÖB: En uppoffring vi aldrig får glömma
Försvarsmakten: Kenneth Wallin hedrades på Ärna flygplats
Caroline Szyber (kd): Parentation för att hedra Kenneth Wallins minne
Wisemans Wisdoms: Var inte smärtgränsen högre än 5?
Svenska Dagbladet: Stupad soldat nu i Sverige
Svenska Dagbladet: Fredrik Reinfeldt träffar ÖB Sverker Göransson
Dagens Nyheter: Därför måste svensk trupp stanna i norra Afghanistan

2 tankar på “Heder åt soldaten Kenneth Wallin

  1. Han var där och slogs för Islamistiska frontens regim. Står Islamistiska fronten för frihet, säkerhet och demokrati enligt KDU?

  2. Våra svenska soldater befinner sig i Afghanistan för att hjälpa det afghanska folket och de afghanska säkerhetsstyrkorna att bygga upp en stabil demokrati som ska kunna präglas av frihet, säkerhet och mänskliga rättigheter.

    Vi finns där för att förhindra att talibanerna återvänder till makten och återigen förvandlar Afghanistan till en frizon för islamistisk terrorism.

    Afghanistans regering har många brister när det kommer till mänskliga rättigheter men det känns ovärdigt att ifrågasätta en en svensk stupad soldats insatser för frihet, säkerhet och mänskliga rättigheter genom att börja diskutera islamistiska fronten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s