Reflektioner om valet 2010

Det har gått en vecka sedan det stod klart att Sverige kommer att kunna fortsätta att styras av en borgerlig regering. Valet 2010 är över och det känns fantastiskt skönt att väljarna valde Alliansen framför den rödgröna oppositionen. Sverige kan dra en lättnadens suck!

Känslorna efter valet är ändå blandade. Sverigedemokraternas inträde i riksdagen är olyckligt. Vi hade hoppats på egen majoritet för Alliansen men vi nådde inte hela vägen fram.

Kristdemokraterna minskade dessutom från 6,6 procent i valet 2006  till  5,6 procent i årets val. Partiet har därmed backat i varje riksdagsval sedan rekordåret 1998. Kristdemokraterna i Värmland förlorade sitt enda riksdagsmandat och i Stockholm Stad backade vi till endast ett mandat i fullmäktige. Det känns som en stor besvikelse.

Det är nu tid för djupgående eftervalsanalyser och framtidsstrategier ska dras upp. Min uppfattning är att Göran Hägglunds förnyelse av Kristdemokraterna måste få fortsätta. Vi är partiet på medborgarnas sida och vi har Sveriges bästa politik på de allra flesta områden. Vi behöver dock i vissa fall spetsa vår politik och vi måste onekligen bli bättre på att kommunicera den.

Det blir en intressant tid framöver. Nu börjar en ny mandatperiod. Vi kristdemokrater tänker förvalta våra väljares förtroende för att sedan ta nya tag och komma igen starkare än någonsin.

Stort tack till alla som röstat på mig och Kristdemokraterna i valet 2010!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s