De rödgröna – ett säkerhetspolitiskt hot

”På sikt ska det militära försvaret helt avskaffas.” Så lyder Miljöpartiets försvarspolitik. Vi frågar oss hur kan någon ta Miljöpartiet seriöst när de helt uppenbart inte förstår att ta ansvar för Sveriges grundläggande säkerhet, skriver CHRISTIAN CARLSSON och ANDREAS BRAW (KDU) på Newsmill.

”Det militära försvaret ska på sikt ställas om till ett ickevåldsförsvar, som både kan göra insatser mot icke-militära hot, hantera konfikter och föra ickevåldskamp vid ett eventuellt angrepp. På sikt ska det militära försvaret helt avskaffas.” Så lyder Miljöpartiets försvarspolitik. Man behöver inte vara fältmarskalk för att förstå vilken katastrof detta skulle innebära för svensk krisberedskap och den svenska säkerheten. Likväl är det Miljöpartiets säkerhetspolitiska åsikt. Vi frågar oss hur kan någon ta Miljöpartiet seriöst när de helt uppenbart inte förstår att ta ansvar för Sveriges grundläggande säkerhet?

Det låter egentligen ganska oskyldigt, men låt oss föreställa oss Miljöpartiets scenario om en ”ickevåldskamp vid angrepp”. De erkänner risken för militärt angrepp, men vill försvara sig med ickevåld. Stridsvagnar rullar över gränsen, u-båtar torpederar svenska fartyg och minerar våra hamnar, järnvägsnätet bombas sönder och samman… Och där står Miljöpartiets ickevåldsarmé och ägnar sig åt ickevåld. Om de de gröna förkastat risken för militärt angrepp så hade man nästan kunnat förstå deras resonemang, även om det skulle förståss skulle vara oansvarigt. Miljöpartiet säger dock klart och tydligt att det kan förekomma militära hot i framtiden, militära hot som de vill möta med ickevåld. Hur tänker de då? Ska Sveriges försvar bestå av bataljoner av mänskliga sköldar?

Miljöpartiet är inte ensamma om den utopiska ickevåldslinjen. De och Vänsterpartiet verkar ha fått med sig Socialdemokraterna. Sverige ska därför redan börja backa ur Afghanistan tidigt 2011 om de rödgröna får bestämma. Samtidigt har de krävt att USA stänger ner alla sina internationella baser. Det säkerhetspolitiska tänkandet verkar helt saknas hos den vänsterkoalition som gör anspråk på regeringsmakten nästa mandatperiod. De vill dessutom frysa förstärkningar till den svenska styrkan, vilket kommer att göra det omöjligt att skicka sjukvårdshelikoptrar till Afghanistan utan att skära i annan verksamhet. Samtidigt har de rödgröna klagat högljutt över bristen på helikoptrar. Vad vill de rödgröna egentligen och hur vill de göra det?

Med en rödgrön regering får vi en regering där ett grönt parti som vill avskaffa försvaret av Sverige får inflytande över säkerhetspolitiken och ett postkommunistiskt parti vars medlemmar beundrar Kubas ekonomiska och politiska styrelseskick får tillgång till finansdepartementet. De rödgröna utgör ett säkerhetspolitiskt hot för Sverige.

Christian Carlsson
Försvarspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) 

 

Andreas Braw
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)

1 tanke på “De rödgröna – ett säkerhetspolitiskt hot

  1. Pingback: Uppblåsta försvarskostnader | Fröjdhpunktse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s