Rödgrön fastighetsskatt – nej tack!

Fastighetsskatten var en orättvis skatt som togs ut av människor oavsett inkomst. Om grannen renoverade sitt hus kunde taxeringsvärdena i området stiga i höjden och människor tvingades från hus och hem på grund av den orimliga fastighetsskatten. Vi kristdemokrater har kämpat hårt för fastighetsskattens avskaffande. På vårt initiativ har regeringen avskaffat fastighetskatten och ersatt den med en lägre kommunal avgift. 

Vi vill aldrig mer se någon statlig fastighetsskatt. Istället vill vi se att kopplingen mellan den kommunala fastighetsavgiften och bostadens marknadsvärde helt avskaffas. De rödgröna har dock lovat att återinföra fastighetsskatten om de vinner valet den 19 september. Mona Sahlin tänker dessutom återinföra förmögenhetsskatten på privatbostäder vilket skulle innebära ett hårt slag för många människor

Bara för att man har ett hus som fått ett högt taxeringsvärde innebär det inte att man kan betala 30 000-40 000 kronor per år i fastighets- och förmögenhetsskatt. Våga vägra de rödgrönas fastighetsskatt. Rösta på Kristdemokraterna den 19 september.

Christian Carlsson
Bostadspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s