Valaffischer 2010

Kristdemokraternas valaffischer presenterades för en tid sedan och de har redan hunnit bli omtalade. Våra affischer är de i årets valrörelse som helt klart sticker ut mest. Vi fokuserar på värderingar i vår kampanj. Vi vill skapa ett Sverige där fler människor tar ansvar för sig själva men också ett Sverige där fler känner ett ansvar för sina medmänniskor. Vi vill skapa ett mänskligare Sverige.

För att visa det så har vi tagit fram riktigt snygga affischer där vår partiledare Göran Hägglund ställs emot en rad vilda djur som är förknippade med en rad dåliga beteenden som finns i vårt samhälle. Det handlar om beteenden som vi vill arbeta bort!

Göran vs. Buffeln

I vårt Sverige ska man inte behöva buffla sig fram för att bli sedd. Vi vill ha ett samhälle som ser varje enskild människa och inte endast den som tar störst plats. Vi vill exempelvis ha en skola som tar hänsyn till den enskilde genom att erbjuda en flexibel skolgång och vi villa ha mindre barngrupper på dagis för att varje barn ska få mer tid tillsammans med dagisfröknarna.

Göran vs. Strutsen

I vårt Sverige har man ett ansvar för sig själv men också för sina medmänniskor. Ibland är det lättare att likt en struts stoppa huvudet i sanden och se bort istället för att ingripa när man ser att ett brott begås, att någon befinner sig i nöd eller på annat sätt fara illa. Den typen av beteende måste dock arbetas bort.

Vi förespråkar mer värdegrundsarbete och etiska diskussioner i skolan. Vi vill dessutom införa en civilkuragelag som säger att man efter förmåga måste ingripa om man ser att ett brott håller på att begås eller om man kan hjälpa en medmänniska som befinner sig i nöd.

Göran vs. Hyenan

I vårt Sverige ska den som likt en hyena roffar åt sig av vad som är andras bestraffas. Brott får aldrig löna sig och brottsligheten måste därför bekämpas. Vi behöver en effektivare poliskår och ett samhälle där familjer får mer tid tillsammans. En trygg uppväxt är den bästa förebyggande åtgärden för att förebygga kriminalitet.

Se fler av Kristdemokraternas valaffischer! Valaffischer för ett mänskligare Sverige

Läs mer om KD:s valaffischer:

Nyhetskanalen: Hägglund i fablernas värld
Nyhetskanalen: KD:s valaffisch parodi på nätet
Svenska Dagbladet: KD:s kampanj parodi på nätet
The Campaign Dossier: (KD) överraskar i valaffischerna
Creativedirector.se: Fullträff för KD in i djurens värld
DagensPS.se: Civilisation före natur på kul valaffischer 
Politikerbloggen: Det skämtas friskt om KD:s kampanj på nätet

2 tankar på “Valaffischer 2010

  1. Pingback: Tweets that mention Valaffischer 2010 « Christian Carlsson (kd) -- Topsy.com

  2. Pingback: Kristdemokraternas valfilm 2010 « Christian Carlsson (kd)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s