Universitet får äntligen hyra ut studentbostäder

Som student i Sverige har det länge varit svårt att få tag på en bostad. En orsak är naturligtvis den bostadsbrist som råder i landet i stort, men en annan bidragande orsak är att det inte har varit möjligt för Universitet att hyra ut studentbostäder. Det har av någon märklig anledning varit förbjudet enligt lag, trots att vi har haft stor brist på studentbostäder.

Som bostadspolitisk talesman för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) är jag mycket nöjd över att regeringen nu äntligen beviljat nio universitet och högskolor tillstånd att hyra ut bostäder till sina studenter. Det är givetvis fel när universitet och högskolor i vissa storstadsregioner har problem med att rekrytera studenter på grund av att det är svårt att få tag på en bostad. Det är framförallt fel att studenter tvingas välja bort en utbildning på grund av att det råder bostadsbrist.

Kristdemokraterna och bostadsminister Mats Odell förtjänar beröm för att ha drivit på för den reform som nu genomförts. Vi i KDU är övertygade om att möjligheten för universitet att hyra ut studentbostäder tillsammans med våra förslag om ökad lönsamhet för byggande och förvaltande av hyresfastigheter, ökad andrahandsuthyrning samt förenklade byggregler för studentbostäder kommer att resultera i fler bostäder åt Sveriges unga!  

Christian Carlsson
Bostadspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)
  
Läs mer:
 
Nyhetskanalen: Universitet får hyra ut bostäder
Aftonbladet: Universitet och högskolor får hyra ut studentlägenheter
Sydsvenskan: Skolor får hyra ut bostäder
SVT: Skolor får hyra ut bostäder
Dagens Nyheter: Skolor får hyra ut bostäder
Göteborgs Posten: Skolor får hyra ut bostäder
Helsingborgs Dagblad: Skolor får hyra ut bostäder
Privata affärer: Skolor får hyra ut bostäder
Svenska Dagbladet: Skolor får hyra ut bostäder
 

1 tanke på “Universitet får äntligen hyra ut studentbostäder

  1. Pingback: Hur bor du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s