Breaking news from Ship to Visby

Breaking news! Breaking news! Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU) reagerar negativt på att Ship to Visby försöker att bryta den socialistiska och socialliberala blockering som råder inom svensk politik.

SSU:s ordförande Jytte Guteland drar ut i Göteborgs Posten och ondgör sig över vår expedition för att öka människors inflytande över vardagen. Känns det som århundradets skräll? Knappast. Givetvis reagerar den som själv förespråkar socialism och pekpinnepolitik när någon utmanar deras tankegods.

Jytte Guteland förklär sitt förakt mot vår politik genom att kritisera namnet för vår expedition. Kanske för att hon vet att hon förlorar väljare om hon försöker bemöta vår kritik och prata om sin egen politik. Verklighetens folk uppskattar nämligen i regel inte att de rödgröna vill tvångskvotera föräldraledigheten för Sveriges barnfamiljer, förvägra människor möjligheten att stanna hemma längre med barnen när de är små eller minska utrymmet i människors privatekonomi genom kraftigt höjda skatter.

Det är lättare för Jytte att smutskasta Ship to Visby för vårt namn, än att försöka bemöta den kritik som vi riktar mot det socialistiska tänkande som hon och den rödgröna oppositionen företräder. En sak är dock säker. Ship to Visbys enda ambition är att föra fram viktiga förslag för ett frihetligare Sverige.

Kristdemokraterna strävar efter att flytta makten från politiker till verklighetens folk medan socialdemokraterna strävar efter det omvända, att flytta makten från verklighetens folk till politiker och att försöka politisera mera. Vi säger att det är dags att diskutera politikens gränser medan socialdemokraterna och Mona Sahlin säger att ”även det privata är politiskt”. Där går den stora skiljelinjen i svensk politik. Det är den som Ship to Visby önskar belysa och det är den som betyder något inför höstens val.

Jytte Guteland och SSU borde förklara med vilken rätt de påstår sig veta bättre än Sveriges befolkning hur de ska leva sina liv!

Ship to Visby noterar förövrigt att Expressen Kultur uppmärksammat vår båtmanifestation: Sjösatta tankar

2 tankar på “Breaking news from Ship to Visby

  1. Pingback: Tweets that mention Breaking news from Ship to Visby « Christian Carlsson (kd) -- Topsy.com

  2. Pingback: Ship to Visby och HMS Visborg « Christian Carlsson (kd)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s