Ship to Visby seglar under Östersjövimpeln

Ship to Visby seglar under Östersjövimpeln! Som kristdemokrater stödjer vi självklart Världsnaturfondens arbete för ett renare och friskare hav i Östersjön. Världsnaturfonden har sedan en tid bedrivit denna kampanj för att rädda Östersjön med anledning av den allvarliga miljösituationen.

Genom att köpa Världsnaurfondens Östersjövimpel så bidrar du ekonomiskt till miljöarbetet i Östersjön. Genom att hissa blågrön flaggvimpel på din båt  eller genom att bära Östersjövimpeln som rockslagsmärke visar du också andra att du tar situationen i Östersjön på allvar.

Vi kristdemokrater kräver en skärpt övervakning av oljeutsläpp, höjda krav på miljösäkerhet i Östersjön och vill införa ett system av fiskerätter inom EU för att förhindra utfiskning. Vi vill  förbjuda användning av fosfor i tvättmedel och se till så att östersjöländerna följer överenskommelsen om utsläppstak för fosfor och kväve för att hejda övergödningen.

Det internationella miljösamarbetet inom ramen för EU och östersjöländerna måste utökas och forskningen kring miljösituationen i Östersjön måste intensifieras. Vi vill inom ramen för EU förlägga ett marint forskningsinstitut till östersjöområdet. 

För att stödja Världsnaturfondens arbete mot övergödning, utfiskning och farliga utsläpp så har besättningen på Ship to Visby valt att köpa och segla under Östersjövimpeln. Gör det du också!

Ett kristdemokratiskt skepp kommer lastat..med en ansvarsfull miljöpolitik!

4 tankar på “Ship to Visby seglar under Östersjövimpeln

  1. Härligt jobb. Det är viktigt att visa att Kristdemokraterna är det parti som verkligen tar miljöpolitiken på allvar.

    Vi Kristdemokrater tror på förvaltarskapstanken och det visar vi i allt vi gör. Miljöpolitik måste vara verklighetsförankrad i hur vårt land ser ut också.

    Det är kanon att ni stödjer forskning kring Östersjön, något, som som du säger, måste intensifieras!

    Mattias Grängzell
    http://mattiasgrangzell.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s