Ship to Visby på Utö

Ship to Visby gav sig av från Tyresö- Brevik vid niotiden imorse. Nu ligger vi åter i hamn. Det är något molningare idag och det blåser lite mer vilket har gjort attvåra svarta seglarjackor från Kristdemokraterna har kommit till användning även om det fortfarande varmt och seglingen går fint. Vi befinner oss på Utö där besättningen precis njutit av utsökt strömmingmacka och en kall Wisby Pils. Vi har det bra. Samtidigt har Alliansfritt Sverige nu även noterat vår kristdemokratiska frihetsexpedition. Trevligt!  

Något som är ännu trevligare är att Kristdemokraterna inleder sin partikongress i Örebro idag! Flaskpost säger att Göran Hägglund höll ett fantastiskt inledningstal om Kristdemokraternas starka stöd för monarkin, Sveriges sunda statsfinanser, motståndet mot fastghetsskatten och förmögenhetsskatten samt vårt arbete för en värdig vård och ett mänskligare Sverige. Dessutom talade vår partiledare tydligen om det personliga ansvaret och politikens gränser.

Den som inte läst Göran Hägglunds tal på Kristdemokraternas partikongress kan göra det här.

Vi beklagar att vi inte kan närvara i Örebro på grund av vår expedition med Ship to Visby men kampen för verklighetens folk och ett frihetligare Sverige måste föras på flera fronter samtidigt. Vi hoppas och tror att Ship to Visby med sin kristdemokratiska flagga i masten kan göra skillnad. Människor vinkar och ropar glatt till oss från sina båtar och i eftermiddag så har besättningen på Ship to Visby delat ut partiets sommartidningar på Utö. 

Kristdemokraterna och Ship to Visby är på gång och vi har vind i seglen!  

Dagens kanonkulor:

1. Kristdemokraterna. Sveriges viktigaste parti samlas för att diskutera och besluta om politik!

2. Göran Hägglund.  Talet om politikens gränser, personligt ansvar och verklighetens folk visar han att står för något som andra gärna talar om men som de med sin politik inte står upp för. Om man dessutom nämner sitt starka stöd för monarkin, låga skatter, värderingar, personligt ansvar värdig vård och ett mänskligare Sverige i sitt partiledartal så är man en stenhård kanonkula! Ship to Visby ser redan fram emot Göran Hägglunds tal i Almedalen!

3. Else-Marie Lindgren. I dagens SVD står att läsa att KD vill ge försvaret mer pengar och dessutom kan man tänka sig att återinföra värnplikten om det nya systemet med frivillighet inte fungerar väl. Som försvarspolitisk talesman för KDU ombord på Ship to Visby så jublar man en dag som denna! 

4. Strömmingmacka och Wisbypils

5. P.J Anders Linders artikel på SVD:s ledarsida om att Peter Ahltin hamnat helt ur kurs när det kommer till monarkin. Ship to Visby skickar omedelbart en kompass och ett uppdaterad sjökort till republikanska föreningens ordförande Peter Ahltin.  

Dagens snedseglare:

1. Captain Morgan, eftersom han var den enda i besättningen som vägrade att dela ut sommartidningar

Ett kristdemokratiskt skepp kommer lastat…med stolta kristdemokrater och en sund försvarspolitik!

3 tankar på “Ship to Visby på Utö

  1. Vad är verklighetens folk? Det verkar ju inte som att KDU kan tillhöra sällskapet med tanke på valet av namn. Nu kan det ju visserligen finnas en anledning till att KD håller på att ramla ur riksdagen, man har varken en konkret egen politik och inte heller tydligen någon vidare respekt för människoliv. Nåja får väl önska lycka till så länge som nu KD kan överleva!

  2. Axel: Verkar som du inte riktigt har koll på vad Kristdemokraterna står för.

    Kristdemokraterna står för en politik som sätter människan i första rummet och inte strukturer. KD har jobbat hårt för att minska regleringar inom många offentliga lagar vilket är något som företagare verkligen vill.

    Sedan kan du ju tänka i ett lite större sammanhang också vad Ship to Gaza faktiskt var för något. Sedan finns det alltid delade mening om huruvida Israel handlande var rätt eller fel när de bordade.

    Mattias Grängzell
    http://mattiasgrangzell.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s