Vi organiserar Ship to Visby

Ship to Visby

”Vår intention är att sända politiska förnödenheter till Sveriges maktelit. Vi gör det för att häva den socialistiska blockering hos våra makthavare som förtrycker människor och som håller verklighetens folk tillbaka.”

Om några dagar samlas Sveriges maktelit på Gotland för Almedalsveckan. Politiska makthavare, media, betydande intresseorganisationer och opinionsbildare kommer åter att träffas i Visby för att diskutera Sveriges framtid.

Samtidigt påbörjar många andra svenskar semesterfirandet. Sol och bad och fläskkotletter är istället det som kommer att prägla vardagen för verklighetens folk, de som lever sina liv som folk gör mest. Det handlar om människor som vill ta ansvar för sig och sin familj, som vill att det ska finnas en värdig vård om någon far illa och att polisen ska komma när man ringer, men som i övrigt anser att politiker i stor utsträckning bör lämna människor ifred.

Verklighetens folk har tröttnat på klåfingriga politiker som styr och ställer i deras privatliv och som vill tvinga dem att leva under ett av världens högsta skattetryck. Det finns en befogad oro när Sverige efter fyra år med Alliansen nu åter hotas av en rödgrön regering. 

De rödgröna har hotat att göra det mindre lönsamt att arbeta genom kraftigt höjda inkomstskatter om de vinner valet den 19 september. De tänker återinföra den omoraliska fastighetsskatten och den skadliga förmögenhetsskatten. Dessutom kan verklighetens folk vänta sig kraftigt höjda bensinpriser, minskad valfrihet i familjepolitiken samt tvångskvoterad föräldraförsäkring om de rödgröna får bilda regering.

Sverige har bortsett från fyra befriande år med Alliansen under lång tid präglats av ett snedvridet politiskt klimat. Den politiska korrektheten har med det kulturradikala vänsteretablissemangets hjälp klätts i socialism och socialliberal pekpinnepolitik. När till och med Moderaterna som ett före detta högerparti överväger kvotering som tvångsmedel vet man att något har gått väldigt snett. Därför har vi organiserat Ship to Visby.

Vår intention är att sända politiska förnödenheter till Sveriges maktelit. Vi gör det för att häva den socialistiska blockering hos våra makthavare som förtrycker människor och som håller verklighetens folk tillbaka. Vi samlas kring visionen om ett frihetligt Sverige byggt på en fast värdegrund där människor tar ansvar för sig själva och sina medmänniskor och där människor får mer makt över sin egen vardag.

Vi sänder i dagarna en segelbåt från Stockholms skärgård till Visby med kristdemokratisk besättning i syfte att befria verklighetens folk från allt vad kollektivism, detaljregleringar och politiska pekpinnar heter. Vi är fast beslutna om att skjuta de rödgrönas politiska fartyg i sank.

Christian Carlsson
Förbundsstyrelseledamot för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)

 

Carl- Johan Schiller
Distriktsombudsman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet i Stockholm Stad

 

42 tankar på “Vi organiserar Ship to Visby

 1. Ship to Visby ligger faktiskt fortfarande i hamn men sätter segel senare under dagen. Då ska hela besättningen finnas med ombord, även Morgan! hehe

 2. Pingback: Makthavare » Ship to Visby

 3. Tanken är god, men ”you can lead a horse to water, but you cannot make him drink”.

  Förövrigt, den snedvridning ni nämner (”Den politiska korrektheten har med det kulturradikala vänsteretablissemangets hjälp klätts i socialism och socialliberal pekpinnepolitik.”) har även under alliansen mått mycket gott i media och stora delar av allmänheten. Det samma gäller den besläktade genus-snedvridningen. Problemen i Sverige är tyvärr inte begränsade till politikerna.

 4. Det här är ju osmakligt! Är det inte lite för tidigt för att skämta om något sådant här? Jag som trodde att verklighetens folk värnade om andra människor, men jag hade visst fel. Det enda dom vill är att grilla fläskkotlett (för verklighetens folk är ju aldrig vegetarianer eller veganer) och skita i allt och alla andra, bara dom själva har det bra. Känns bra att inte vara en del av denna förledda massa.

 5. Utsökt smaklöst måste jag säga. Så KD, som förmodligen kommer upplösas i intet om några år, och deras förlegade åsikter med dom, ska sända politiska förnödenheter till Almedalsveckan? Please. Man blir så… Trött på dom borgerliga ungdomspartierna och deras bus. Först CUF och deras fullkomliga härdsmälta med ”Fuck facket”, och nu det här. Skönt med regeringsskifte i höst så man slipper era dumheter.

 6. Osmakligt tycker jag det är!
  Att sno en annan organisations goda rennomé och förlöjliga en så allvarlig sak som konflikten i Palestina.

  Vad gör ni för Ship to Gaza i gengäld?
  Hur mycket pengar stöttar ni med t.ex?

 7. Jag såg just en serie med stilistiskt och inhaltlig mycket liknande kommentarer trilla in på mitt emailkonto. Med tanke på timingen troligen en gruppaktion av något slag. Till dessa: Vad är här osmakligt och lågt? (Förklara med sakargument, inte emotionala utbrott eller personangrepp.)

  Vad som verkligen är osmakligt och lågt är däremot påståenden som att KD skulle ha förlegade åsikter. Även om jag inte själv skulle rösta på KD (för den delen troligen inte kommer att rösta överhuvudtaget), låter det ärligt sagt som att vänstern här kastar sten i glashus—och även om den inte gjorde detta, så borde den fortfarande använda sakargument och inte obegrundade beskyllningar och förolämpningar.

 8. Klart osmakligt att anspela på en mycket nödvändig humanitär aktion där 9 människor fick sätta livet till.

  Hade varit bättre om de byggde en Ark, där de kan förvara de få som överlever höstens val.

 9. Jaha du. Jo för Alliansen har ju gjort ett jävla bra jobb med att inte lägga sig i vårat privatliv. eller inte. Och dom höll ju inte sina vallöften förra gången, så varför skulle man tro på dom denna gång?

  Ta det där skeppet och kör nån annan stans. De kommer nog me fanskap hit till Gotland på somrarna iaf.

 10. Sluta använda det otroligt töntiga begreppet verklighetens folk! Verklighetens folk är en sammansättning av ett vitt spektra av olika nationaliteter och åsiktsuppfattningar. Med en så försvinnande liten del av väljarbasen som röstar på kristdemokraterna så känns det inte riktigt som att ni har mandatet att använda begrepp som ”verklighetens folk”. ”Verklighetens folk” delar till 96% inte era åsikter det kanske är dags att inse det faktumet.

 11. ”Maktelit” var det ja. Väntar med spänning på ”Ship to Storgatan 19” (vilket är Svenskt näringslivs huvudkontor, om ni missat det trots att det säkert är en adress relaterad till de flesta av era taxinotor).

 12. Ursäkta mig, men det här var nog det mest respektlösa och fjantiga jag läst på mycket länge. Med hänsyn till händelserna runt Ship to Gaza borde du veta bättre.SKÄMS, fjant!

 13. Detta var det sjukaste jag läst på länge.

  Upplysningsvis vet verklighetens folk att det inte är någon nämnvärd skillnad på rödgrönt eller borgerligt längre.

  Upplysningsvis var det många som dog för sin politiska övertygelse på Ship to Gaza.

  Pinsamt. Otroligt smaklöst. Om någon trott på KDs dravel om etik och moral förut så torde detta vara en ögonöppnare.

 14. Men herregud har ni ingen humor människor? Detta var ju askul. Men visst jag tillhör South Park generationen, jag tycker man får skämta även om känsliga saker.

  Mer humor i politiken tack!

 15. Jag kan förstå personer som framför klagomål över vad denna resa över Östersjön kallas, men att gå så långt att jämföra det med att ge förslag på train to auschwitz är ju att dra det alldeles för långt. Jag antar att personen ifråga är naiv när det kommer till världspolitik och bara ser en sida av ett gigantiskt problem. Jag är inte för den olagliga bordning som Israel gjorde men vad man ska tänka på är att israel är under ständigt hot, inte enbart från terroristerna Hamas, utan även från länder i regionen såsom Iran.

  Vad gäller själva namnet på resan över Östersjön så ser jag inget fel i att använda det i ett politiskt utspel, det är likadant som de politiker på vänstersidan som glidit på vågen av det hemska som hände vid bordningen av Ship to Gaza och försökt vinna politiska pluspoäng. Vart ligger skillnaden i vad de olika sidorna gör? Det finns ingen skillnad i det utan det hela handlar om vad var och en tycker om de olika sidorna och vad nyhetsmedia väljer att uttrycka. Jag hoppas innerligt att Ship to Visby lyckas med sitt uppdrag och förhoppningsvis få politiker att lägga sig i mindre av personers liv. Att Ship to Visby också tar upp problemet med föroreningar i Östersjön ser jag som positivt och tycker därför att det namn de gett resan passar utmärkt, jag har svårt att se problemen i Östersjön som triviala och de borde därför få stor uppmärksamhet. Det kanske tyvärr är så att gemene man tror att Miljöpartiet har monopol på miljö och stör sig över att det faktiskt finns andra som ger sig in i debatten på ett bättre sätt! Lycka till på Gotland och även i valet!

 16. Såg att fler efterlyste sakliga argument till varför detta är smaklöst. Argumentera istället för att tycka en massa.

  De här grabbarna gör något iaf. Vad gör ni?

  Ship to Gaza kan man alltid ha olika åsikter om men inte enligt er uppenbarligen.

  Bra jobb grabbar!

  Mattias Grängzell
  http://mattiasgrangzell.wordpress.com/

 17. @ erik, ”Jag hoppas innerligt att Ship to Visby lyckas med sitt uppdrag och förhoppningsvis få politiker att lägga sig i mindre av personers liv.” det är ju faktiskt nuvarande regering som lägger sig i privatpersoners liv. och vad har det med gaza att göra?
  OCH VAD HAR EXTERNA HOT MOT ”ISRAEL” ATT GÖRA MED HUR DOM BEHANDLAR MÄNNISKORNA I GAZA ATT GÖRA?
  och människor i gaza behandlades dåligt och inhumanitärt redan innan hamas vann ngt val i regionen, kanske du ska läsa på lite om din mellan östern politik.

  en normal människa föstår att det är osmakligt att jämföra människors lidande och död med svensk skit politik. det är barnsligt och omoget.

  men du menar att ship to gaza är kul, men train to auschwitz inte? hur f-n tänker du då? det är ju bara skoj lr var det helt plötsligt inte det?

 18. Att någon ens behöver höra ett sakargument varför det är osmakligt är antingen jävligt korkad eller bara otroligt naiv…

 19. Firre: Du läser ju uppenbarligen inte vad de skriver. De kampanjar längs med vägen. Delar ut sommartidningar och kommenterar olika politiska händelser.

 20. Öppna ögonen för fan! Det ni strävar efter att uppnå är att öka alla slags olika orättvisa klyftor mellan folket. Sluta lev i er skyddade bubbla och försök iallafall att se de människor som blir förtryckta! Ship to Visby… Ni vet inte vad ni håller på med. Hur kan ni driva så med något som skapar sorg och hemskheter för så många människor. Kristdemokrater, står ni inte ens för ens för ert namn? Möjligtvis halva namnet för hela kristendomen går ju ut på förtryck och maktpositioner i olika grader(endast för män dessutom, självklart!) . Men demokrater är bara ett ord som ni, såsom SD, försmutsigar!!!

 21. Ett litet extremistparti som säger sig företräda ”verklighetens folk” – ni är mer sverigedemokrater än Sverigedemokraterna! Trots ett skamlöst och desperat populistiskt flörtande med en påstått heterogen svensk medelklass, så kommer ni att åka ut – borgare, snart är er saga slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s