Värnpliktskongress 2010

I torsdags besökte jag Värnpliktskongressen. Det var den sista i och med att värnplikten nu avskaffas. Värnpliktskongressen 2010 anordnades i Södertälje och den bjöd bland annat på ett seminarium om medinflytande i det nya personalförsörjningssystemet. 

Vid seminariet deltog Vänsterpartiets ledare Lars Ohly och hans uppmaning till de värnpliktiga som kommer att fortsätta inom försvaret var tydlig. Uppmaningen löd ”Organisera er!” och en av de kvinnliga ombuden svarade genom att gå raka vägen fram till vårt bokbord för att bli medlem i KDU!

Jesper Holm, Ordförande Värnpliktsrådet samt Christian Carlsson

KDU:s kampanj ”Stöd våra soldater” och vårt motstånd mot kvotering inom försvaret gick hem hos de flesta och ”We can do it – utan kvotering” var så populär att våra knappar till och med kom väl till användning under kongressbanketten (se bilden nedan).

Stämmobanketten var trevlig och bjöd förövrigt på en rad spex där ombuden drev med såväl frivilligheten som kvotering inom försvarsmakten. Glädjande var att se kristdemokraten och kanonjären Fredrik Wallén på plats under banketten!   

Stort tack till Jesper Holm och Värnpliktsrådet för ett trevligt arrangemang!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s