Försvarsmaktens kampanj

Nu pågår en kampanj från Försvarsmakten. Videoklipp rullar på TV och affischer syns i tunnelbanan och på andra platser.  

Värnplikten upphör att gälla den 1 juli och Försvarsmakten som i höst blir Sveriges största rekryterare måste därmed årligen rekrytera  mellan 4 000 och 6 000 frivilliga som ska arbeta som soldater, sjömän eller i hemvärnet. Det kommer att bli en utmaning för försvaret att rekrytera tillräckligt många kompetenta soldater på frivillig väg.     

 Försvarsmakten har gjort undersökningar som visar att det finns låg kunskap om grundläggande uppgifter för våra soldater och sjömän. Kampanjen som pågår är ett sätt att väcka och uppmärksamhet kring Försvarsmakten och ett försök att beskriva dess verksamhet.

Försvarsmaktens rekryteringskampanj diskuterats flitigt. Vissa anser att den är otydlig och andra att den är för macho. Oavsett vad man anser om reklamfilmerna eller kostnaderna för kampanjen så är det av stor vikt att skapa ett intresse kring försvaret för att Försvarsmakten ska lyckas väl med sin rekrytering. 

Demokrati och säkerhet kan aldrig tas som självklart. Försvarsmakten är vår yttersta garant för fred, frihet, säkerhet och människovärde och dess verksamhet hemma och utomlands är därför av stort värde! Gå in på Försvarsmaktens hemsida och gör din åsikt om försvaret hörd!

Se reklamfilmerna: 

Värna Sveriges gränser
Internationella insatser
Nationella katastrofinsatser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s