Svensk försvarsmakt eller rödgrön försvarsslakt

De rödgröna har presenterat sitt alternativ till regeringens vårproposition. Det är upprörande men dessvärre inte särskilt förvånande att nedskärningar inom Försvarsmakten ska betala de rödgrönas bidragslinje och överbudspolitik.

Förbandsverksamheten och beredskapen ska minskas, internationella insatser avslutas, materielanslagen reduceras och likaså anslagen för forskning och teknikutveckling. Utöver det så ska de rödgröna spara pengar inom underrättelsetjänsten och på Kustbevakningen. Sammanlagt rör det sig inledningsvis om en rödgrön nedskärning inom försvaret på hela 2 miljarder kronor.    

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) säger nej till de försvars-nerläggningar som kommer att bli följden av oppositionens budgetalternativ. Sverige är värt att försvaras och försvarsanslagen måste öka och försvaret stärkas.

Svensk försvarsmakt står emot rödgrön försvarsslakt. Vi kommer att göra vad vi kan för att rädda försvarsmakten från de rödgrönas försvarspolitiska ambitionssänkningar, oförsvarliga mål om försämrad beredskap och reducerade försvarsförmåga. 

Christian Carlsson
Försvarspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)

 

Aftonbladet: Försvaret får betala rödgrön budget
SVD: Kraftiga besparingar på försvaret
Corren: De rödgröna lämnar Sverige försvarslöst
Expressen: Här är oppositionens skuggbudget
GP: Rödgröna vill höja bensin och a-kassa
Wisemans Wisdoms: Papperskorgen nästa 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s