Stoppa mobbningen

Stoppa mobbningen. Det finns få som inte håller med. Likväl pågår mobbning runt omkring oss och det utgör ett stort problem för många. Det är svårt att få människor att sluta mobba, men en sak är säker. Något måste göras.

På varje skola finns det någon eller några elever som varje dag går till skolan med en klump i magen. Flickor går till skolan rädda för vad folk ska skrika i korridoren. Killar går hem från skolan rädda för att åka på stryk. Det är lätt att se bort. Det har samhället gjort alldeles för länge. 

Vi behöver ett samhälle där vi tar ansvar och bryr oss om varandra i högre utsträckning. Sverige behöver ett värderingsskifte. Politiker kan inte förändra hur människor beter sig emot varandra, det kan endast människor själva. Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) vill dock se en nolltolerans mot mobbning och kränkande beteende. Det låter som en självklarhet men i verkligheten fungerar det inte alltid så.

Den flathet som vissa lärare fortfarande visar upp gentemot mobbning och kränkande beteende är helt oacceptabel. Skolan borde kontakta elevernas föräldrar direkt när någon utsatts för kränkande beteende. Elever som inte sköter sig ska kunna förvisas från lektionen eller stängas av och det är mobbaren och inte den mobbade som ska tvingas byta skola om så krävs.

KDU tycker att det ska finnas en antimobbningsplan på varje skola, ett skriftligt omdöme i ordning och uppförande och vi vill att det ska ägnas mer tid åt etik och värdegrundarbete i skolan. Det är dags för en skola där eleverna kan känna sig trygga, en skola med ordning och reda.

Christian Carlsson
Förbundsstyrelseledamot för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)               

2 tankar på “Stoppa mobbningen

  1. I slutet 80-talet påbörjade jag ett nytt jobb.
    En av de allra först arbetsdagarna sluter en av de kvinnliga anställda upp bredvid mig och viskar ”henne därborta ska du inte prata med, det vore inte bra för din karriär här..”
    Bör jag avslöja att jag helt struntade i detta och att jag därvid snart kom i ihop mig med den psykopat till chef jag hade och att jag snart slutade för ett betydligt bättre jobb?
    Detta var min första kontakt med allvarlig mobbning på arbetsplats. (Mobboffret köptes senare ut från företaget).
    Hur i h-e kan man bära sig åt på det viset?

  2. Detta är dessvärre väldigt vanligt, man tror att vuxna människor skall agera bättre men så är det inte. Mobbning är ett allvarligt problem på skolgårdar och fabriksgolvet. Rättssystemet som det ser ut idag gör dock anmälningar lönlösa trots att det är olagligt sedan 1993. Förändring är ett måste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s