Verklighetens folk bor i Stockholm

Verklighetens folk bor i Stockholm! Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund skriver tillsammans med partikamraterna Ewa Samuelsson och Stig Nyman på Newsmill:

” Vi är övertygade om att kristdemokraterna har stor potential att nå väljare i Sveriges storstäder. Här lever människor som själva vill kunna påverka sina liv.”

”Vi är övertygade om att människor som lever i storstadens puls förstår vikten av en politik som stödjer familjer praktiskt och ekonomiskt, så att de får lättare att få ihop vardagen när barnen är små.”

”Några har tolkat vårt budskap till verklighetens folk som en kamp för landsbygd, mot storstad. Inget kunde vara mer fel. När vi beskriver hur en klyfta växt fram mellan politiker och åsiktselit å ena sidan, och den verklighet som majoriteten lever i, beskriver vi en värderingskonflikt. Inte en konflikt mellan grupper.

Vi tror att Stockholmarna också förstår vikten av att politiken vet sina gränser. För när den inte gör det, blir alla aspekter av livet politiska uppgifter. Med resultat att politiken breder ut sig allt mer och inte längre förmår att koncentrera sig på sina kärnuppgifter.”

”Verklighetens folk finns definitivt i Stockholm och de förstår att politikers perspektiv påverkar direkt in i deras vardag. När vi möter väljarna valåret 2010 gör vi det med stort självförtroende. Kristdemokratiska frågor som tilltalar Stockholmsväljarna är många.”

Följande punkter lyfts fram i debattartikeln:

  • Vi ska tydligast och mest konsekvent försvara familjernas rätt att bestämma över föräldraledigheten och vad barnen ska ha för barnomsorg och skola.
  • Vi ska försvara människors rätt att själv få välja boende och hemtjänst på ålderns höst.
  • Vi ska försvara människors rätt att känna sig trygga på gator och torg – och vara säkra på att polisen kommer när man ringer och att rättsväsendet prioriterar kampen mot vardagsbrottsligheten
  • Vi ska försvara människors rätt att få behålla så mycket som möjligt av sin lön i den egna plånboken. Att ha egna pengar är en av välfärdens kärnfrågor, hur märkligt det än låter i ett rödgrönt öra.

Det är bra att Kristdemokraterna nu även satsar tydligt på storstadsväljarna! Verklighetens folk finns även i storstaden. Den analysen är helt korrekt och jag är helt övertygad om att de punkter som presenteras i debattartikeln är relevanta frågor för verklighetens folk i Stockholm.

En röst på KD Stockholm blir en röst för mindre detraljregleringar i politiken och mer av personligt ansvarstagande och valfrihet åt stockholmarna. Det är positivt. Kristdemokraterna har stor potentiel att växa kraftigt i huvudstaden efter nästa val!

Läs hela debattartikeln: Verklighetens folk bor i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s