(KD) vill införa obligatorisk introduktion om svenska traditioner

Michael Anefur (kd) föreslår konkreta åtgärder för en bättre integration i Sydsvenskan. Kristdemokraterna erkänner att de etablerade politikerna brustit när det gäller integrationspolitiken och Anefur föreslår bland annat att en obligatorisk introduktion om svenska traditioner för nyanlända invandrare. 

Kristdemokraterna har i Michael Anefur fått en integrationspolitisk talesman som vågar se problemen och presenterar en genomtänkt integrationspolitik!

Keep up the good work!

Utdrag och citat från Michael Anefurs artikel:

”Skall integrationen förbättras måste politikerna erkänna problemen och visa på lösningar.”

”Kristdemokraterna vill införa en obligatorisk introduktion för nyanlända, som ger kunskap om demokrati, religionsfrihet och yttrandefrihet, men också om svensk historia, svenska traditioner och högtider.”

”Att alla människor är unika och att vi har ett gemensamt ansvar för varandra är kristdemokratiska principer. Dessa principer är universella, omfattar alla överallt, hela tiden och är inte förhandlingsbara.”

”Med ödmjukhet erkänner vi kristdemokrater att även vi negligerat de problem som uppstått genom en tafatt integrationspolitik. Det blir konstigt när vanligt folk ser problem samtidigt som experter och beslutsfattare säger att det inte finns några.”

”Under lång tid har alla människor som kommer hit behandlats på samma sätt, ingen hänsyn har tagits till individens historia och erfarenheter. Skall integrationen lyckas måste varje individ få introduktion utifrån sin egen situation.”

”Under Socialdemokraternas år vid makten låstes människor ute från arbetsliv och sociala kontakter genom att de inte hade några förväntningar på sig.”

”Vi förväntar oss att den som kommer till vårt land vill vara med och bygga vårt gemensamma samhälle.”

”Den som får asyl i Sverige skall få möjlighet att fort och effektivt lära sig svenska och få insikt i vad Sverige är och hur landet fungerar.”

”SFI, svenska för invandrare, skall bedrivas av många utförare, både offentliga, privata och ideella.”

”Praktik, studier och arbete skall bedrivas jämsides med övrig introduktion. Det finns inget bättre sätt att komma in i ett nytt land än att få vara med på riktigt, och att någon förväntar sig att du skall bidra med din kunskap och erfarenhet.”

”En av de viktigaste åtgärderna är att utöka möjligheten att få tillgodoräkna sig tidigare utbildning och erfarenhet.”

Läs hela Michael Anefurs debattartikel: Inför obligatorisk introduktionskurs om svenska traditioner

3 tankar på “(KD) vill införa obligatorisk introduktion om svenska traditioner

  1. Pingback: Invandrarpolitik och integration Del 1 « politikerlilith

  2. Svenska traditioner är de seder och bruk som överförts mellan generationer och som är allmänt vedertagna här i Sverige.

    Kännedom om våra traditioner är en viktig del i att förstå vår kultur, vad som är socialt accepterat i vårt land och något som påskyndar integrationen.

    Svenska traditioner är allt annat än bullshit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s