We Can Do It – utan kvotering

I helgen har KDU presenterat sin senaste kampanj! We Can Do It- utan kvotering! Det är en grymt bra kampanj som tar strid mot radikalfeminism, den statliga genushysterin och dess krav på statliga pekpinnar!

Kristdemokratiska ungdomsförbundet sätter kompetens framför kvotering. För oss handlar jämställdhet om alla människors lika rätt till möjligheten att bestämma själv, att föverkliga sin egen potential och sina egna livsdrömmar.

Det handlar inte om att bolagsstyrelser måste innehålla lika många män som kvinnor eller om att föräldrar nödvändigtvis måste dela exakt lika på föräldraledigheten. Vi vänder oss därför kraftigt emot alla former av kvotering och vi beklagar att moderaterna slagit in på radikalfeministiska villovägar!

Vi har också fått lyssna på två intressanta föreläsningar av Alice Teodorescu, jurist och initiativtagare till ”En plats i himlen” och Tanja Bergkvist, fil dr i matematik och jämställdhetsdebattör. Temat var ”Jämställdheten kommer ut ur Genusgarderoben”.  

Vår vice ordförande Ebba Busch pryder framsidan till ”We can Do it”. Bilden anspelar på en klassisk affisch från andra världskriget. På kampanjens baksida finns tre unga tjejer med tre helt olika yrkesval som berättar om sin syn på jämställdhet:

– Kompetens istället för kvotering. Elin, 21 år, elektriker.

Jag valde att bli elektriker eftersom det alltid varit mitt intresse. Jämställdhet är att själv kunna välja vad man vill jobba med. Att kvotera in tjejer till exempelvis byggprogrammet är fel, eftersom det utgår ifrån att tjejer och killar inte vet sitt eget bästa. Att kvotera in killar till högskolans sjuksköterskeprogram gör att tjejer petas, trots att de har tillräckliga betyg för att komma in. Kunskap och erfarenhet borde stå i centrum istället för vilket kön man har.

– Jämställda löner är en självklarhet. Rebecca, 22 år, juridikstudent.

Jag vet att jag kommer att göra ett bra jobb när jag är färdig med studierna. För mig som jurist finns det många möjliga arbetsplatser, och jag kommer att kräva en bra lön av min framtida arbetsgivare. Många kvinnor jobbar inom offentlig sektor, och har ofta bara en enda arbetsgivare att välja. Det drar ner lönerna och gör det svårare att löneförhandla. Jämställdhet på riktigt är att kvinnor med likadan erfarenhet och kunskap som män får samma lön. Då måste vi dels se till att det blir fler arbetsgivare inom yrken där många kvinnor jobbar, och vi kvinnor måste också bli bättre på att löneförhandla och hjälpa varandra.

– Jag är inte hjärntvättad. Kelly, 22 år, modevetenskapsstudent.

Jag läser inte mode för att jag är kvinna. Jag läser mode för att det är kul och för att det kan ge spännande jobbmöjligheter i framtiden. Varför ska jag bli idiotförklarad av genusvetare som hävdar att jag blivit hjärntvättad till att bry mig om mode och design? Varför ska dagisbarn tvingas att sluta leka med dockor eller innebandyklubbor? Och varför måste alla studenter läsa genus, oavsett om det handlar om matematik eller tekniska utbildningar? Nej, bort med statliga genusexperiment på dagisbarn och avskaffa Nationella sekretariatet för genusforskning.

 

Se vad andra skriver om KDU:s jämställdhetspolitik:

Eskilstuna-kuriren (ledare): Vilsna värdeorienterare

Västervikstidningen (ledare): KD – ta upp kampen

Tanja Bergkvist: Det var ju på tiden!

GenusNytt: Svenska folket har väntat på detta!

Anders Edwardsson: Bravo Charlie!

Niklas Dougherty: När kristdemokraterna är det normala

Pelle Billing: Vägen till jämställdhet

Motpol: Moderat radikalfeminism vs. KDU:s motståndskamp

Tradition & Fason: Förnuftets sista bastion i jämställdhetsfrågan

Tysta tankar: S, M och KD om genus – eller självmål igen?

Alltid rött alltid rätt: Overklighetens parti

Kenneth Nyman: Alla borgerliga borde vara kritiska mot genusideologin

Marknadsliberalen: Vettigt om jämställdhet

Alliansfritt Sverige: Är inte detta redan KD:s politik?

Kunskap * Bildning * Tradition: Är KDU under Weimers’ ledning Sveriges enda hopp?

Oskorei: Moderaterna som radikalfeminister

Åsa Carlsson- Liberal: Grattis Birgitta!

2 tankar på “We Can Do It – utan kvotering

  1. Pingback: REDAKTIONENS MÅNADSBREV – januari 2010 « Tradition & Fason

  2. Pingback: Om rapporten ”Kristdemokraterna kan bättre” « Christian Carlsson (kd)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s