KDU: Vart tog Moderaternas respekt för äganderätten vägen?

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) har släppt ett pressmeddelande med anledning av att Moderaterna hotar med könskvoterade bolagsstyrelser. Vart tog Moderaternas respekt för äganderätten vägen? 

KDU:s ekonomiskt-politiska talesman Mattias Svensson skriver:

” KDU tar avstånd från kvotering i alla sammanhang. Att behandla människor främst utifrån kön, och därmed blunda för kompetens och meriter, är fullständigt oacceptabelt. Att vänsteraktivister föredrar en sådan ordning är ingen nyhet. Men att Moderaterna är öpnna för att en sådan kollektivistisk diskriminering sätts i system är ytterst beklaglig.”

” Vart tog Moderaternas respekt för äganderätten och det fria näringslivet vägen? Politikens uppgift bör vara att skapa villkor för ett bra näringslivsklimat. Men när det kommer till hur företagen ska organisera sig då ska vi politiker hålla tassarna borta.” 

” Lika lite som det är bolagens ensak hur Moderaternas styrelser ser ut, lika lite är det Moderaternas ensak hur bolagens styrelser ser ut.”

KDU:s besked till Per Schlingman (m) är att ”Kvotering är ett uttryck för radikalfeminism och får aldrig bli borgerlig regeringspolitik!”

Läs också Stefan Attefall (kd) på Newsmill: Vi vänder oss bestämt mot regeringens kvoteringsplaner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s