Genusvansinnet spårar på universiteten

I dagens Svenska Dagbladet kan man läsa om hur genusvansinnet fortsätter att spåra på de svenska universiteten! Det är Tore Frängsmyr, professor emeritus i Vetenskapshistoria, som ifrågasätter att genusvansinnet håller på att vinna ny mark!

Det som Frängsmyr protesterar emot är genusmärkning av universitet. Detta med anledning av att detta fenomen nu spridit sig från Lund till Uppsala. Frängsmyr menar att den intellektuella grunden för forskarnas arbete håller på att undermineras av universitetets genusmärkning. Frängsmyrs artikel är mycket läsvärd och fenomenet med genusmärkning är högst oroväckande.

Läs hela artikeln i SVD Kultur: Genusmärkta universitet välkänd diktatortaktik

KDU:s  förbundsordförande Charlie Weimers har idag bloggat med anledning av artikeln. Charlie menar också att den akademiska friheten till slut riskerar att bli ett minne blott om ingen säger ifrån! Vi kristdemokrater gör det gärna. Här kommer ett utdrag från Weimers blogg:

”För att bli genusmärkt ska bland annat hälften av kurslitteraturens författare vara kvinnor/män. Lyckas institutionen uppfylla detta och andra genuskrav så väntar fin belöning i form av större ekonomiska resurser. Men frågan är varför genusindustrin begränsar sig till akademin? Tänk större. Genusmärkta städer borde vara ett utmärkt projekt, exempelvis. Belöna de som har en jämn fördelning av kvinnliga och manliga statyer. Bestraffa dem som har fler byggnader ritade av manliga än kvinnliga arkitekter. Se till att kvoter för män och kvinnor på badstränder införs, så att en jämn könsfördelning kan åstadkommas och könskodade stränder undvikas. Avdela hälften av parkeringsplatserna för respektive kön och så vidare. Uppslagen är oändliga. Endast det sunda förnuftet står i vägen.”

Läs hela Charlie Weimers blogginlägg: Genusmärkta universitet utplånar den akademiska friheten

Vi i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet fortsätter gärna att ta kampen mot överspända radikalfeminister med genusvansinne!

Gå med i KDU du också: www.kdu.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s