Positiv särbehandling avskaffas

Regeringens forsknings- och högskoleminister Tobias Krantz meddelade idag på DN-debatt att positiv särbehandling nu skrotas på landets högskolor! Det var minsann på tiden. Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) har idag välkomnat regeringens besked. Aron Modig som är andre vice ordförande och utbildningspolitisk talesman skriver följande på sin blogg:

”Precis som Krantz skriver på dagens DN Debatt ska utbildningssystemet hjälpa till att öppna dörrar, inte slå igen dem i ansiktet på unga studiemotiverade personer, vare sig de är män eller kvinnor.”

”Systemet med positiv särbehandling har varit ytterligare ett exempel på hur system satts framför människan i syfte att uppnå frihetsinskränkande politiska målsättningar. Ändamålet – att nå en jämnare könsbalans i klassen – är inte skäl nog att sätta godtycke framför meriter.”

”Det är flit, hårt arbete och ansträngningar som ska räknas, inte vilket kön en viss person har. Kvotering är fel i alla lägen – oavsett syfte, situation och sammanhang.”

Läs Tobias Krantz debattartikel: Positiv särbehandling på högskolan avskaffas

Läs också KDU:s tidigare uttalande om kvotering:  Kvotering är alltid fel – oavsett syfte, situation och sammanhang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s