KDU skickar julklappar till soldaterna i Mazar-e-Sharif

Pressmeddelande:

KDU välkomnar de initiativ som på senare tid tagits för att uppmärksamma våra utlandssoldater. Vi vill visa vårt stöd för de soldater som tjänstgör idag, de som återvänt hem, som tidigare tjänstgjort och dessas familjer. Därför lanserar vi nu hemsidan http://www.stodvarasoldater.se, och skickar denna vecka julklappar i form av DVD-boxar, saltlakrits och annat smått och gott till utlandssoldaterna i Mazar-e-Sharif. Det säger Charlie Weimers, förbundsordförande, och Christian Carlsson, försvarspolitisk talesman.

Situationen i Afghanistan har förvärrats under det senaste året. Svenska soldater har tidigare dödats och flera har skadats allvarligt på sistone. Soldaterna i Afghanistan får inte känna att de bedriver insatsen för fred och frihet i ensamhet, övergivna av resten av samhället. Det är Sverige som nation som bedriver insatsen i Afghanistan. Soldaterna förtjänar därför inte bara KDU:s utan hela det svenska folkets stöd, fortsätter Weimers och Carlsson.

– Skriv ett brev, skicka ett julkort eller en julklapp. Skolklasser i andra länder skriver brev och ritar teckningar till sina utlandssoldater, varför skulle inte det kunna ske i Sverige? För oss här hemma är ett brev en liten insats, men förhoppningsvis kan det göra skillnad i Kabul eller Pristina, avslutar Weimers och Carlsson

Information om www.stodvarasoldater.se:

På hemsidan har KDU samlat information om insatserna och om hur man som privatperson eller företag kan stödja våra soldater. Det finns information om hur man kan köpa ”Gula bandet”, stödja stiftelser, veteran- och  anhörigstödsorganisationer till förmån våra soldater. Det finns också information om hur man kan komma i kontakt med svenska soldater och det finns möjlighet att framföra hälsningar direkt på hemsidan.

Charlie Weimers
Förbundsordförande
0765-27 25 35
weimers@kdu.se

Christian Carlsson
Förbundsstyrelseledamot
0768- 93 71 55
christian.carlsson@kdu.se

Simon Westberg
Förbundssekreterare
08-723 25 33
simon.westberg@kdu.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s