Värnpliktskongressen

I måndags öppnades Värnpliktskongressen 2009! Kongressen pågår till och med fredag. Dessvärre ser det ut att blir den sista värnpliktskongressen någonsin. Den 1 juli 2010 upphör den allmänna värnplikten. KDU har tidigare varit ute och beklagat detta.

KDU-Wermlands värnpliktige ordförande, Mathias Nordahl, befinner sig just nu i Linköping som representant på värnpliktskongressen. Vi har hållit kontakten under dagen och Mathias har levererat två mycket glada nyheter så här långt!

Första rapporten handlade om att Sveriges värnpliktiga även fortsatt kräver att Försvarsmakten personalförsörjs genom en könsneutral pliktlagsstiftning. KDU och värnpliktsrådet fortsätter att vandra hand i hand när det kommer till att vilja bevara värnplikten!

Värnpliktsrådets valberedning har dessutom föreslagit vilka personer som ska sitta i värnpliktsrådet under nästa år. Mathias Nordahl är glädjande nog en av de föreslagna!  Nu håller vi tummarna för att han också väljs! Oavsett hur det går, stort grattis till nomineringen Mathias!

2 tankar på “Värnpliktskongressen

  1. Hoppas Mathias fick en bra och lärorik vecka i Linköping och att han är nöjd med sitt kongressdeltagande, även om jag inte såg hans namn bland de slutgiltigt valda till det sista värnpliktsrådet.

    Själv satt jag i värnpliktsrådet 1990-91 och var (i egenskap av medlem i kamratföreningen för fd. värnpliktsrådsledamöter) med vid banketten i Linköping nu i onsdags kväll. En lite underlig känsla att vara med vid vad som med till visshet gränsande sannolikhet är den absolut sista värnpliktskongressen.

  2. Det verkar som att Mathias haft en riktigt bra vecka! Tyvärr så kom han inte in i rådet men han är nöjd över att ha kommit så långt i processen som han gjorde. Mathias fortätter som värnpliktig!

    Det måste ha varit trevligt att vara med på banketten Fredrik! Förstår dock om du deltog med blandade känslor.

    mvh Christian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s