Populäraste advokaten är kristdemokrat

Sveriges populäraste advokat är kristdemokrat. Det är inte Peter Ahltin om någon trodde det, utan Rolf Åbjörnsson! Rolf satt i riksdagen för (kd) mellan 1994 och 2002.

Klientbarometern 2009 visar att Rolf Åbjörnsson är den affärsadvokat som flest vill anlita. 2,6 % av de svarade uppgav att de ville anlita Rolf Åbjörnsson.

Hägglund borde försöka få Rolf att åter enagagera sig för Kristdemokraterna! En populär jurist på en framträdande position vore värdefullt för partiet, inte minst nu när populariteten för Peter Ahltin väntas sjunka kraftigt framöver.

Peter Ahltin har sedan tidigare valt att svika partiet i frågan om statsskicket och nu har han dessutom föreslagits som ordförande för Republikanska föreningen under valåret 2010!  

Vi är många kristdemokrater som frustreras över att Peter Ahltin gör sig till främsta företrädare för en av våra radikala huvudfiender i svensk politik. Det är onekligen svårt att se hur Peter Ahltin ska kunna vara ledande företrädare för Kristdemokraterna och ordförande för Republikanska föreningen på samma gång. Kristdemokraterna är starka förespråkare av monarkin och det vore olyckligt om väljarna fick en felaktig uppfattning om oss i den frågan. 

Det är visserligen mycket möjligt att Peter Ahltin tar en paus från sina ledande uppdrag i Kristdemokraterna om han väljs till ordförande för Republikanska föreningen. Det vore kanske inte heller helt orimligt.

Om olyckan är framme och Peter Ahltin väljs till ordförande för Republikanska föreningen så skulle Rolf Åbjörnsson bli en perfekt efterträdare som rättspolitisk talesman!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s