Terrorism på svenska fritidsgårdar

Det är ingen nyhet att unga muslimer i Sverige rekryteras till islamistiska terrororganisationer. I Rinkeby har rekryteringen skett på en av ortens fritidsgårdar. Det hela är en stor skandal. Det är skamligt att människor i vårt land väljer att viga sina liv åt terror. Terrorismen måste bekämpas med full kraft såväl här hemma som utomlands.

Säkerhetspolisen (SÄPO) uppger att antalet personer som är beredda att resa till konfliktområden för att delta i strid eller tränas för terrorism har ökat de senare åren. De beräknar att det finns mellan 25 och 50 svenska terrorister som idag befinner sig utomlands för att delta i strider. Det handlar om terrorister som strider i Somalia, Afghanistan och Pakistan.

Terrorismen måste bekämpas med alla tillgängliga medel och det krävs såväl civila insatser som polisiära- och militära medel.

I grund och botten handlar kampen mot terrorismen om en idéernas kamp. Islamister har valt att göra Sverige och resten av västvärlden till sina fiender av den enkla anledningen att vi inte bekänner oss till den wahabitiska läran om islam. Vårt sätt att leva vår västerländska livsstil är skäl nog för att terroristerna ska bedriva sitt heliga krig mot oss genom blodiga terrorattentat och attacker riktade mot civila. Vi är att betrakta som ”otrogna” i deras ögon.

Den intensiva kampen mot terrorismen är därför ett måste och kampen måste föras på flera fronter. Folkrätten har ändrats efter terrorattackerna på World Trade Centre 2001. Alla länder har rätt till självförsvar mot internationell terrorism och det även med militära medel.

Sveriges insats i Afghanistan är ett exempel på hur Sverige bidrar i kampen mot terrorismen. Den svenska insatsen handlar om att stötta det afghanska folkets utveckling mot demokrati och frihet. Därmed ser vi också till att hindra talibanerna från att återta makten och vi undviker på så vis att landet åter förvandlas till en frizon för islamistisk terrorism. 

Kristdemokraterna har flera skarpa förslag för att intensifiera kampen mot terrorismen. Vi välkomnar en allomfattande FN-konvention mot terrorism och vi vill satsa mer på forskning kring terrorism och terrororganisationer. Vi vill också och se ett ökat polisiärt och militärt samarbete på området och vi vill kriminalisera deltagande i terroristorganisationer. Vi menar att personer som försvarar våld för att främja en religionstolkning eller viss politisk inriktning bör kunna utvisas.

Moderata muslimska företrädare i Sverige har också ett stort ansvar när det gäller att hindra nyrekryteringen till islamistiska terrororganisationer. Dessa företrädare måste fortsätta att ta avstånd ifrån dessa organisationer. Det måste de göra  i såväl offentliga sammanhang som i moskén och mer slutna sällskap. De måttfulla företrädarna för islam är de som har störst chans att få muslimska ungdomar att välja rätt sida i denna idéernas kamp!

Den fria världens kamp mot terrorismen går vidare…

Dagens Nyheter: Fritidsgård centrum för värvning till strider

Svenska Dagbladet: Islamister rekryterade till fritidsgård

Nyhetskanalen: Ökat antal svenska terrorister

Christian Carlsson
Försvarspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet

4 tankar på “Terrorism på svenska fritidsgårdar

  1. Pingback: Terroristattack i Stockholm « Christian Carlsson (kd)

  2. Pingback: Islamistisk extremism i Sverige « Christian Carlsson (kd)

  3. Pingback: Ideologisk kamp som måste vinnas « Christian Carlsson (kd)

  4. Pingback: USA dödade Usama Bin Laden « Christian Carlsson (kd)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s