Verklighetens folk och vardagsliv

Kristdemokraternas höstkampanj handlar om vardagsliv! Vår politik syftar till att underlätta för vanliga människor i deras vardag. Vi brukar kalla dessa hederliga och strävsamma människor för verklighetens folk.

Vi menar att verklighetens folk har rätt att bli lämnade ifred från politisk klåfingrighet. Familjerna ska själva få styra över vardagslivet i familjen utan att vänsterpolitiker försöker lägga deras liv till rätta genom kvoteringar och tvångsdelning. Som politiker ska vi stödja familjen – inte styra den. Vi stödjer familjen dels genom att möjliggöra mer tid för familjen och dels genom att skapa större ekonomiskt utrymme i familjernas privatekonomi.

Människor ska också ha möjlighet att själva betämma var de ska bo. Många människor drömmer om att själva kunna äga sin bostad medan andra önskar sig ett hyreskontrakt i en större stad. Boendet är något som spelar stor roll i vardagen. Därför vill vi stimulera bostadsbyggandet genom ägarlägenheter. Vi vill göra det billigare att hyra ut lägenheter genom att sänka skatten på hyresinkomster och för att uppmuntra unga att spara till eget boende så vill vi också införa ett avdrag på bosparande för alla som är under 34 år.

Vårt tredje budskap i höst handlar som så många gånger förr om äldre människors rätt att bli bemötta med värdighet och respekt. Vi ser äldre personer som en ovärderlig tillgång. Det handlar om människor som varit med och byggt upp vårt land och som förtjänar respekt. Vi har sänkt skatten för pensionärerna under mandatperioden och fortsätter att sänka den vid årsskiftet och våra kristdemokratiska ministrar har i regeringen sett till att bostadstillägget för pensionärer har stärkts och trygghetsboenden och en värdighetsgaranti har införts.

Vardagslivet underlättas för såväl ung som gammal med Kristdemokraterna! 

Besök kristdemokraternas kampanjsida: Vardagsliv

Nedan följer en intervju med Marcus Birro om vardagsliv:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s