Afghanistanstyrkan förstärks

KDU har flera gånger den senaste tiden krävt fler soldater till Afghanistan. Igår meddelade försvarsmakten att så också kommer att bli fallet. Det är inte fråga om en sådan ökning av antalet soldater med 25 % som KDU helst hade önskat av regeringen, men KDU välkomnar ändå förstärkningen.

Det handlar om en tillfällig förstärkning om 50 soldater från K3 med anledning av att Afghanistan håller sin andra valomgång i november. Inriktningen är att denna förtstärkning stannar i Afghanistan fram till årsskiftet.

Försvarsmakten hoppas nu kunna se till att det afghanska folkets andra valomgång genomförs på ett än säkrare sätt i det svenska ansvarsområdet.

Christian Carlsson
Försvarspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet 

SVD: Styrkan i Afghanistan förstärks

2 tankar på “Afghanistanstyrkan förstärks

 1. Jag tycker att det är dags att satsa på ett svenskt försvar istället. När såg vi senast en svensk militärbil ? När såg vi senast ett svenskt militärplan i luften? Nej se först till att vårt försvar härhemma fungerar innan vi satsar utomlands. Ryssland övar för fullt i östersjön med bl.a. landstigningsbåtar, var är dom tänkt att landstiga tro. När jag gjorde lumpen fanns det 21 flygdivisioner i Sverige. I linköping på F3 fanns 3 kompanier med över 30 plan som regelbundet övade och fanns i beredskap. Vad finns kvar i dagsläget? Vi kan idag inte försvara vårt land men det struntar alla i som det verkar man tror kanske att det är som att spela datorspel.

 2. KDU håller med om att det fokuseras för lite på försvaret av Sverige i debatten. Vi föreslår höjda försvarsanslag för att vi anser att Sverige behöver ett starkare försvar. Försvaret är en prioriterad fråga för KDU men jag förstår din känsla av att många andra struntar i försvaret.

  Vad det gäller Rysslands aktivitet i Östersjön så har KDU krävt att Sveriges militära närvaro i Östersjön måste utökas vilket står att läsa i ett tidigare inlägg här på bloggen.
  https://christiancarlsson.wordpress.com/2009/10/09/sveriges-narvaro-i-ostersjon-maste-utokas/

  KDU menar att Sveriges nationella försvar skall förstärkas och det är vår bestämda uppfattning att skyddet av Sverige måste vara försvarsmaktens främsta uppgift. Det hindrar oss dock inte ifrån att samtidigt se positivt på våra internationella insatser för fred och frihet i omvärlden.

  Läs gärna KDU:s försvarspolitiska handlingsprogram:

  http://www.kdu.se/~/media/Subsite/kduriks/pdf/forsvarsochsakerhetspolitiskthandlingsprogram%20pdf.ashx

  Tack för ditt inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s