FFFF: Agenda för verklighetens folk

I går anordnade den kristdemokratiska förnyelserörelsen FFFF sitt tredje seminarium. Temat den här gången var ”Agenda för verklighetens folk”. Inbjuden talare och gäst var Svenska Dagbladets ledarskribent Johan Wennström.

Wennström gav förslag på fyra frågor som skulle kunna utgöra profilfrågor för kristdemokraterna och som därmed skulle kunna utgöra en agenda för verklighetens folk.

För det första menade Wennström att Kristdemokraterna bör vara partiet för alla som fått nog av att ouppfostrade ungdomar som sätter svenska förorter i brand. KD borde profilera sig i rättspolitiken. Wennström menade att ”Kan ni ta kulturens pyromaner i nackhåren kan ni gott göra samma sak med förorternas.”

För det andra så menade Wennström att Kristdemokraterna bör fortsätta att sänka skatterna och motivera det med att det är moraliskt riktigt. Kristdemokraterna borde vara partiet som strävar efter att verklighetens folk ska få behålla mer av sina pengar efter skatt. Det skulle ge människor större utrymme i sin privatekonomi och som dessutom bidrar till ekonomiskt trygga och stabilare familjer.   

För det tredje så borde Kristdemokraterna som det parti för verklighetens folk vi vill vara se till att medborgarna får valuta för pengarna inom den offentliga verksamheten och för det fjärde talade Wennström om ett brett försvar av trygga familjer fria från statlig styrning som kvotering.

För den som vill läsa hela Johan Wennströms tal kan göra det på SVD:s ledarblogg: Agenda för verklighetens folk  

www.ffff.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s