KDU välkomnar fler soldater till Afghanistan

– Försvarsmakten föreslår fler soldater till Afghanistan. Redan nu håller antalet soldater på att utökas till 500 man men det räcker inte. Ytterligare soldater bör förstärka den svenska afghanistan- styrkan. Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) krävde redan i somras att detta skulle övervägas med anledning av det förhöjda hotläget.

– Vi i KDU vill se att Sveriges deltagande i internationella insatser utökas eftersom vi menar att Sverige inte bara har ett ansvar att värna den nationella säkerheten utan att vi också har ett moraliskt ansvar att sprida frihet, demokrati och säkerhet till medmänniskor i vår omvärld.

– KDU anser att den svenska styrkan i Afghanistan bör utökas med minst 25 %. Om försvarsmakten anser att fler soldater krävs för att Sverige skall klara av att utföra sitt uppdrag i Afghanistan på ett fullgott sätt så menar KDU att regeringen måste vara lyhörd inför försvarsmaktens vädjan. KDU välkomnar därför fler soldater till Afghanistan. 

Christian Carlsson
Försvarspolitisk talesman för
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet

Läs också: Risk för samma svekdebatt som i England

Läs också: Svenskarna stödjer insatsen i Afghanistan

Läs också: Fler svenska soldater till Afghanistan

1 tanke på “KDU välkomnar fler soldater till Afghanistan

  1. Pingback: Afghanistanstyrkan förstärks « Christian Carlsson (kd)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s