KDU på Wargentinska i Östersund

DSC00777

Klockan 08.25 tog jag planet från Arlanda och begav mig till Östersund. I KDU:s förbundsstyrelse så är det jag som har i uppgift att stödja arbetet med KDU Jämtland och därför kändes det roligt att få genomföra ett första besök i distriktet.

KDU Jämtlands ordförande Ester Hedin mötte upp och tillsammans höll vi både kampanj och klasspresentation på Wargentinska skolan. Det var många som intresserade sig för KDU och vår politik så därför bjöd vi de särskilt intresserade på fika efter skolan. 

Många ungdomar i Östersund upprördes över att kommunen valt att släcka ner stora delar av utomhusbelysningen. Syftet med nedsläckningen ska ha varit att ”värna miljön”, men nedsläckningen har uppenbarligen skett på bekostnad av ungas upplevda trygghet. KDU:s förslag om bättre belysning i parker och andra utomhusmiljöer passade med andra ord som hand i handsken.

Det var ett trevligt första besök i Östersund och det blir förhoppningsvis fler besök i den trevligt belägna staden!

2 tankar på “KDU på Wargentinska i Östersund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s