Regeringen rustar rättsväsendet

 

Allians för Sverige fortsätter att stärka rättsväsendet! I går meddelade den borgerliga regeringen att man skjuter till 4 miljarder kronor i år och nästa år för en bättre brottsbekämpning.

Beskedet innebär bland annat att regeringens löfte om 20 000 poliser i Sverige år 2010 kommer att kunna infrias. Beskedet innebär också att kampen mot den organiserade brottsligheten kommer att intensifieras och att resurser kommer skjutas till arbetet med riktade insatser mot unga lagförbrytare.

Alliansregeringen har i och med detta höjt de årliga anslagen till rättsväsendet under mandatperioden med drygt 5 miljarder kr. Utöver denna permanenta höjning har ytterligare närmare 2,5 miljarder i engångsvisa medel tillförts rättsväsendet . Det är fråga om ett resurstillskott som saknar motstycke i modern tid.

Samtidigt som hela rättskedjan nu förstärks i och med att polis, åklagare, domstolar och kriminalvården får mer resurser, så pågår dessutom ett omfattande arbete med att effektivisera det svenska rättsväsendet!

Kristdemokraterna och Allians för Sverige visar att man tar rättspolitiken på största allvar. I borgerlighetens Sverige skall man kunna känna trygghet. Brott skall straffa sig, polisen ska komma när man ringer och brottsoffret förtjänar upprättelse.

Det är förövrigt roligt att se att regeringen lyssnar på Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU). 

Läs om vår senaste kampanj: Lag och ordning – ska det vara så svårt?

Läs också:

(Svenska Dagbladet): Fyra miljarder till polisen 

(Dagens Nyheter): Mer pengar till polisen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s