Borgerlig dominans i Stockholm

Om det vore val till kommunfullmäktige idag skulle de borgerliga partierna i Stockholm Stad få 56,9 procent enligt Synovate. Det är fråga om en borgerlig uppgång på 5,9 procentenheter vilket innebär att moderaterna och folkpartiet skulle kunna bilda egen majoritet i Stockholm efter valet 2010.

De borgerliga partierna stärker alltså greppet om Stockholm. Samtidigt gör socialdemokraterna sitt sämsta resultat i opinionen sedan den allmänna rösträtten infördes. Socialdemokraterna har tappat 8,8 procentenheter på ett år och är nu nere på rekordlåga 21,6 procent, att jämföra med moderaternas 39,2 procent.

Vi kristdemokrater ska se till att den borgerliga opinionen i Stockholm stärks ytterligare. Stockholm kan förhoppningsvis få styras av moderater, folkpartister och kristdemokrater även efter valet 2010!

Dagens Nyheter: Rekordsvagt stöd för (s) i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s